Piyango talihlisi TIR şoförü Coşkun çiftçilik yapacak

Piyango talihlisi TIR şoförü Coşkun çiftçilik yapacak

TIR sürücüsü olarak 28 ülkeyi gezen ve banka kredisiyle aldığı Milli Piyango biletinden 750 bin TL kazanan talihli Ali Coşkun, zengin olduktan sonra çiftçilikte karar kıldı.

Emekli maaşını aldığı bankadan çektiği 36 ay vadeli bin 250 lira krediyle satın aldığı piyango biletine 750 bin lira ikramiye çıkan TIR şoförü Ali Coşkun (53) zengin olduğu anı öğrendiği kahvehanede Habertürk'ten İsmet Acar'a konuştu.

FRANSA'YA GİTMEYE HAZIRLANIRKEN...
3 kız kardeşiyle miras anlaşmazlığı yüzünden görüşmediğini anlatan Coşkun, ikramiyeyi 2 yıl önce 50 bin liraya satın aldığı evin 870 lira olan kredi taksitlerini ödemek için çalışmak üzere Fransa’ya gitmeye hazırlanırken kazandığını ifade etti.

İLK İŞ, HAYALİNİ GERÇEKLEŞTİRDİ
İkramiyeyle ilk iş olarak 1988 model lüks bir otomobil aldığını belirten Coşkun “Hep hayalini kurardım. Para çıkınca ilk iş İzmit’e gittim ve internetten beğendiğim o aracı aldım” dedi. Çalıştığı sürede 28 ülke gezdiğini, bu ülkelerde pek çok şehri, ilçelerine kadar bildiğini belirten Coşkun, araba hayalini gerçekleştirdiğini, sırada diğer hayallerinin olduğunu şöyle anlattı:

"HERKES GEZER, BEN ÇİFTÇİLİK YAPACAĞIM"
“Çok kişi parası olunca gezmeye çıkar, ben çiftçilik yapacağım. Pek çok zenginin yaptığı gezi işini ben çalışırken yaptım zaten. Şimdi paranın tamamına yakınıyla aldığım tarlada, sera işi yapacağım. İnşallah bir dahaki gelişinizde salatalık ve domatesleri birlikte toplayacağız. Benim gerçek işim ziraat teknikerliği. 3 yıl Manyas’ta görev yaptım ama masa başında sıkıldığım için şoförlüğü seçtim.”

 

"FAKİRLERE DAĞITTIM"
Kahvehanedeki sohbet sırasında biletlerini birlikte kontrol ettiği ve sevinçten masaya yumruğunu vurduğu sırada korkuttuğu kahvehane sahibinin babası ve fayans ustası Hasan Şen’i de masaya davet eden Ali Coşkun, “Biletlere birlikte baktık. Yanımda Hasan Ağabey vardı. Kazandığımı görünce ona 5 bin lira verdim” dedi.

Coşkun’un 5 bin lira verdiği gece uykusunun kaçtığını belirten Şen ise parayı dağıttığını anlattı: “Ben bu parayı ne yaparım diye düşündüm. Sonunda iş için gittiğim bölgede çok fakir aileler vardı. Ben geçimimi sağlıyorum, ama onların durumu çok kötüydü. Parayı o insanlara dağıttım. Ayrıca o paradan 50 liralık da tuz aldım ve onu da dağıttım. Buralarda âdettir.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler