PKK, Erdoğan’ın sokağına kadar girmiş, keşifte bulunmuş!

PKK, Erdoğan’ın sokağına kadar girmiş, keşifte bulunmuş!

Hükümet ve HDP’nin 28 Şubat’ta ortak açıklama yapmasına, terörist başı Abdullah Öcalan’ın da PKK’ya silah bırakma çağrısında bulunmasına rağmen, PKK terör örgütünün yeni eylem planı ortaya çıktı.

Kandil’in talimatıyla PKK’nın, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın İstanbul Kısıklı’daki evi için keşif yaptığı ortaya çıktı. Milli İstihbarat Teşkilatı’nın (MİT) Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği "Çok gizli" ibareli haber notunda, "PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından eylem yapmak amacıyla keşif çalışması başlatıldığı" belirtildi. “Kritik istihbarat” böylece Kandil’in İmralı’yı dinlemediğini de ortaya koydu. İşte ayrıntılar:

HASSAS NOKTALARDA ÇALIŞMA
Sözcü gazetesinde Kamil Elibol imzasıyla yeralan haberde; Ankara’da kırmızı alarm verdiren istihbarat raporunun detaylarını ele geçirdiğini belirtiyor. MİT’in 2 Şubat 2015’te Emniyet Genel Müdürlüğü’ne gönderdiği “Çok gizli” ibareli haber notunda, “PKK/KCK terör örgütüne müzahir şahıslar tarafından Ocak ayı ortalarından itibaren eylem yapmak amacıyla hassas noktalara yönelik keşif çalışmalarının başlatıldığı” belirtilerek şu bilgiler verildi: “Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ait İstanbul Üsküdar İlçesi Kısıklı’daki ikamete, Üsküdar’da ikamet eden AKP Grup Başkanvekili ve Milletvekilleri ile ikametlerine, Özel Harekat Şube Müdürlüğü ve Çevik Kuvvet Şube Müdürlüğü birimleri başta olmak üzere İstanbul Emniyet Müdürlüğü binalarına dönük keşif çalışması yaptığı bildirilmiştir.”

PLAKALAR TESPİT EDİLMİŞ
MİT’in İçişleri Bakanlığı ile paylaştığı bilgi notunda konu ile ilgili devam eden çalışmalarda alınan duyum da şöyle aktarıldı: “Sayın Cumhurbaşkanı’mıza ait Kısıklı’daki ikamete ve bu ikamette görevli olan güvenlik personeli ile birlikte görev aldıkları araç plakalarına yönelik PKK/KCK terör örgütü mensuplarının keşif çalışmaları yaptığı ve eylem arayışı içerisinde olabilecekleri değerlendirilmektedir.”

‘ACİL’ KODUYLA GÖNDERİLDİ
MİT’den gelen kritik istihbarat Cumhurbaşkanlığı Sarayı ile İstanbul Valiliği’ne “acil” kodu ile gönderildi. Cumhurbaşkanlığı Koruma Daire Başkanlığı, Üsküdar Kısıklı’daki evin güvenliğini sağlayan koruma ekibini PKK’nın olası silahlı/bombalı eylemleri ile suikast girişimine karşı teyakkuza geçirdi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler