PKK karakol bastı mı?

PKK karakol bastı mı?

Diyarbakır Valisi yalanladı, TSK 'şehit' açıklaması yaptı...

Terör örgütü PKK'ya yakın bir internet sitesinde yer alan, Diyarbakır'ın Hani İlçesi'nde karakol baskınında bir askerin şehit olduğu iddiasına, Diyarbakır Valisi Mustafa Kıraç'tan açıklama geldi. Vali, iddiaların doğru olmadığını açıkladı. Genelkurmay Başkanlığı da yaptığı açıklamada karakol baskını haberini yalanladı, jandarma er Engin Şahin'in trafik kazası sonucunda şehit olduğunu belirtti.
 
"SALDIRI VE ŞEHİT HABERİ YALANDIR"
PKK ile aynı çizgide yayın yapan internet siteleri, terör örgütünün Lice olaylarına misilleme olarak dün gece Hani İlçesine bağlı Topçular Köyü Jandarma Karakoluna saldırdığı ve 1 askerin şehit edildiği haberini verdi. Diyarbakır Valisi Cahit Kıraç, söz konusu iddiaları yalanlayarak, karakola ne saldırı düzenlendiğini ne de şehit verildiğini belirterek, "Saldırı ve şehit haberi yalandır" dedi.
 
GENELKURMAY DA YALANLADI
Genelkurmay yetkilileri, terör örgütü PKK tarafından Diyarbakır'ın Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakolu'na saldırı yapıldığı ve 1 askerin şehit edildiği iddialarını yalanlayarak, Diyarbakır'da bir karakola uzun namlulu silahlarla taciz ateşi olduğunu, ancak yaralı veya şehit olmadığını açıkladı.
 
Genelkurmay yetkilileri, dün akşam saatlerinde Hani ilçesi Topçular Jandarma Karakol Komutanlığı'na uzak bir mesafeden taciz ateşi açıldığını açıkladı. Yetkililer, mermilerin karakola ulaşmadığını, olayda yaralı veya şehit olmadığını bildirdi. Jandarma Er Engin Şahin'in ise 29 Mayıs'ta Van'da devriye sırasında trafik kazasında yaralandığı, dün GATA'da şehit düştüğü öğrenildi.
 
TSK, "1 PERSONELİMİZ ŞEHİT OLDU" DEMİŞTİ
Bu arada TSK'nın internet sitesinde bugün bir askerin şehit olduğuna yönelik açıklama yer almıştı. Jandarma Er Engin Şahin'in fotoğrafıyla birlikte, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel imzasıyla yayınlanan açıklamada, "Silah arkadaşımız 3 Temmuz 2013 tarihinde şehit olmuştur. Kahraman personelimize şahsım ve Türk Silahlı Kuvvetleri Mensupları adına Allah'tan rahmet, kederli ailesine ve yakınlarına başsağlığı dilerim" denilmişti.
 
pkk-sehid-sozcu-resim-07.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler