Planları emekli bankacıya yaptırmadık

"Planları emekli bankacıya yaptırmadık"

Belediye Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç imzalı açıklama yapıldı.

MHP İl Başkanı Ali Acıbunar'ın gerçekleştirilen yeni imar planları hakkında yaptığı açıklamaya Çankırı Belediyesi Başkan Yardımcısı Mithat Kılıç tarafından yanıt verdi. Kılıç'ın yaptığı yazılı açıklama şöyle:

 "Revize Edilen İmar Planı İller Bankası Tarafından Yaptırıldı..
 
Mevcut imar planının revizyonu için İller Bankasına yapmış olduğumuz müracaat üzerine İller Bankası ücretsiz olarak planımızı revize etmek için ihale gerçekleştirmiştir. İhaleyi alan yüklenici firma yaklaşık iki yıldır sürdürdüğü çalışmayı tamamlamış ve İller Bankası’nın teknik elemanlarınca kabulü yapıldıktan sonra revize planı Belediyemiz İmar ve Şehircilik Müdürlüğüne teslim edilmiştir. Prosedür gereği İmar Planı Belediye Meclisimize sunulmuş ve 03.11.2011 tarih ve 221 Sayılı meclis kararı ile onaylanmıştır. Yine mevzuat gereği Belediyemiz giriş katında ve Belediyemiz internet sitesinde imar planı ilan edilerek 17 Aralık 2011 tarihine kadar halkımızın görmesi sağlanmıştır.

Şehir İmar Planı Revizyonu şehir plancıları ve teknik elemanlarca hazırlanmıştır. Emekli bankacı, ya da ziraatte çalışıp emekli olmuş bir memur tarafından değil. Tamamen uzman ekiplerce hazırlanmıştır. Belediyemizin planın değişimi esnasında herhangi bir dahli söz konusu değildir. İmar planları hazırlanırken insanlarımızın mağduriyete düşmemeleri için azami özenin gösterildiği planı hazırlayan müellif tarafından ifade edilmiştir.

Bu manada MHP İl Başkanı ve MHP’li meclis üyelerince basına yapılan açıklamalar her zaman olduğu gibi insanlarımızın kafasını karıştırmaya yöneliktir. Elbette vatandaşlarımızın arsaları veya mülkleri ile ilgili revize planı inceleme ve itiraz etme hakları vardır. Nitekim birçok vatandaşımız itiraz dilekçesi vermiştir. İmar Komisyonumuz bu itirazları değerlendirmek ve yasal süreç işlemektedir. Amacımız Çankırı’nın 2040 yılına kadar yaklaşık 125 bin nüfusun ihtiyacını karşılayacak şekilde düzenlenen imar planını başarıyla uygulamaktır.

Kamuoyuna saygı ile duyurulur."

                 

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler