Platiniden çılgın öneri: Sarı kart ...

Platini'den çılgın öneri: 'Sarı kart ..."

UEFA Başkanı Michel Platini futbol için gündeme getirdiği çılgın önerilerine devam ediyor.

Fransız futbol adamı çift sarı veya kırmızı kart gören oyuncuların maç boyunca takımlarını eksik bırakmalarını önüne geçecek bir uygulamayı açıkladı. Avrupa Futbol Federasyonları Birliği UEFA Başkanı Michel Platini, İspanyol medyasına verdiği röportajda oyun kurallarında bazı değişikliklere gidilmesi gerektiğini söyledi.
 
Platini'nin röportajında konuya ilişkin yaptığı açıklamalar şöyle;
 
"Futbolda kartlardaki sistem değişebilir. Bence Rugby gibi olmalı. Çift sarı veya doğrudan kırmızı kart gören oyuncular 10-15 dakika süre cezası alabilir. Ayrıca sarı kart sınırına ulaşan oyuncunun, bir sonraki maçta cezalı duruma düşmesinin, mevcut karşılaşmaya etkisi olmuyor. Kart cezasından o anda rakibiyle mücadele eden takım faydalanmalı. Oyuncusu cezalı duruma düşen takımın bir hafta sonraki rakibi değil.
 
KALECİLERE HEM KIRMIZI KART HEM PENALTI OLMASIN
Platini, kalecilere verilen kart cezaları hakkında da konuştu. Gole giden oyuncuyu engelleyerek penaltıya sebebiyet veren kalecilere kırmızı kart gösterilmesine karşı çıkan UEFA başkanı; "Zaten penaltı en büyük ceza. Bunun üzerine kaleciye kırmızı kart gösterilmesi bence aşırıya kaçıyor" ifadesini kullandı.
 
Platini geçtiğimiz ay da Avrupa Şampiyonası'na diğer kıtalardan Brezilya, Arjantin gibi başarılı ülkelerin de mücadele etmesi yönünde bir proje hakkında görüş bildirmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler