Pocoyodan Pepeeye dava!

Pocoyo'dan Pepee'ye dava!

Çocukların "milli kahramanı"na İspanya'dan dava...

İspanyol çizgi film-animasyon firması Zinkia Entertainment, telif hakları ihlali ve haksız rekabet yaptıkları iddiasıyla Düşyeri Yapım firması ve TRT kanalına karşı dava açtı.

İspanyol şirketin yetkilileri, Ayşe Şule Bilgiç Kıraç ile Ali Tufan Kıraç'a ait Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nun oluşturduğu 'Pepee' karakteri ile ilgili açılan davada mahkeme tarafından davaya ilişkin bir karar çıkana kadar daha fazla yorum ve açıklama yapmayacaklarını bildirdi. Şirket, marka telif haklarına sonuna kadar sahip çıkacaklarını ve haksız rekabete karşı hukuki süreci sonuna kadar izleyeceklerini belirtti.
 
DÜŞYERİ'NİN İLK MİLLİ KAHRAMANI 'PEPEE'
İstanbul'da 2008 yılında kurulan Düşyeri Çizgi Film Stüdyosu'nin ilk projesi 'Pepee' Türkiye'de çocukların en sevdiği çizgi animasyon karakteri oldu. TRT'de yayınlanan Pepee izlenme rekorları kıran yayını ve dünya standartlarında yönetilen lisans programı ile 'Türkiye'nin ilk Milli Çizgi Film Kahramanı' unvanını kazandı. Şirket, çizgi film ve animasyon çalışmalarını İstanbul'un ardından Eskişehir'e taşıdı.
 
'POCOYO' MARKASI
Dünyada 150 ülkede yayınlanan, lisanslı ürünleri satılan global bir fenomen olan 'Pocoyo' adlı çizgi film karakteri ve markasının sahibi olan Zinkia Entertainment, medya platformlarında eğitici ve öğretici içeriklerle tüm kültürlerden çocukları eğitmek ve eğlendirmek amacıyla çalışıyor. İspanyol şirket, küçük bir çocuğun etrafındaki dünyayı keşfetmesini konu edinen 20'den fazla ödüllü 'Pocoyo' markasının tüm lisans hakları ile ticari ürünlerinin münhasır (tek yetkili) dünya lisansörü.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler