Polatlıda yaşanan facia

Polatlı'da yaşanan facia

Ankara'nın Polatlı ilçesinde yaşanan yangında 3 yaşındaki Gamze Sayılgan dumandan boğularak can verdi.

Ankara'nın Polatlı İlçesi'nde, apartmanın dördüncü katındaki dairede temizlenmediği için tıkanan soba bacasının tutuşmasıyla çıkan yangında 3 yaşındaki Gamze Sayılgan dumandan boğularak öldü. Anne Hatice Sayılgan ise yan dairenin balkonuna kaçarak canını kurtardı. İtfaiye ekipleri yangını büyümeden söndürdü.

Tarım işçisi olarak çalışan, Haymana İlçesi nüfusuna kayıtlı Mustafa ve Hatice Sayılgan çiftinin 3 çocuğuyla birlikte oturduğu Cumhuriyet Mahallesi'ndeki Genç Apartmanı'nın 4'üncü katında bugün saat 10.30 sıralarında yangın çıktı. Tıkalı olan bacadan evin içine saçılan kıvılcımların neden olduğu yangın, kısa sürede evi kapladı. Bu sırada Hatice Sayılgan komuşalardan yardım isterken, odasında kalan minik Gamze yoğun dumandan zehirlendi. Ambulansla Polatlı Dua Tepe Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Gamze, burada kurtarılamadı.

OKULDAKİ 2 ÇOCUK KURTULDU
Yangın sırasında Sayılgan çiftinin biri 8'inci sınıf, diğeri ise 1'inci sınıf öğrencisi olan diğer 2 çocuğu Nergis ve Mert Sayılgan ise okulda oldukları için kurtuldular. Anne Hatice Sayılgan, yangın sırasında sığındığı yan komşunun balkonundan itfaiye merdiveni ile indirildi. İtfaiyeciler, anneyi teselli etmeye çalıştı.

Bu arada işte olan baba Mustafa Sayılgan ise acı haberle yıkıldı. Sayılgan’ı polis teselli etmeye çalıştı.

Polatlı İtfaiye Müdürü Ramazan Akışık, yangının bacadan kaynaklandığını söyledi. Temizlenmeyen bacadan alevlerin geri teperek evin içindeki halıyı tutuşturduğunu söyleyen Akışık, “2 ekiple yangına müdahale ettik ve büyümeden söndürdük” dedi. Ramazan Akışık, yangın nedeniyle baca temizliğine bir kez daha dikkat çekerek vatandaşları uyardı.

Kaynak: milliyet.com.tr

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler