Polis Amiri: Sabit duranları alın!

Polis Amiri: Sabit duranları alın!

Hayır hayır ZAYTUNG değil...

Taksim Metro çıkışında beklemekte ısrar eden 10 kişi ise polis ekipleri tarafından gözaltına alındı. Polis amirinin eylemcilere doğru ilerlerken, "Sabit duranları alın" diye emir verdiği duyuldu.
 
Avukat olduğunu söyleyen bir kişi, polise itiraze ederek, "Gözaltına alınmamın hiçbir hukuki gerekçesi yok" dedi.
 
KADINLAR DURMAYA DAHA FAZLA DAYANAMADI
Taksim'de "Duran Adam" eylemine kadınlar da destek verdi. Gece geç saatlerde 3 kadın bekleyişini gün aydınlana kadar sürdürdü. Kadınlardan biri yere yığılarak baygınlık geçirdi. Baygınlık geçiren kadına su içiren diğer eylemciler, arkadaşlarını taksiye bindirerek hastaneye götürdü.
 
Göstericilerden bazıları Taksim Meydanı’nda yerlere yatarak uyurken, bazıları da çevrede temizlik yaptı. Taksim ve çevresinde görevli polisler ise sandalyelere oturarak ve kaldırımlara oturarak dinlendi.
 
durankadinlar-taksim-sozcu-resim-066.jpg
 
CNN: "Duran adam" Türkiye'de sessiz protestonun ilham kaynağı oldu
Duran adam Erdem Gündüz'ün başlattığı hareketin hızla yayıldığını yazan CNN, gözaltına alınan isimlerden biriyle konuştu. 
 
45 yaşındaki Koray Konuk, Gündüz'e katılan 20 kişiyle birlikte polis otobüsüne bindirildiklerini ama Gündüz'ün yanlarında olmadığını belirterek, "Sadece duruyordum. Duran bir adamı tutukladılar. Absürd bir durum" diyor.
 
ETHEM SARISÜLÜK'ÜN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE DURAN KADIN
Öte yandan Ankara'da Gezi Parkı protestolarında polis kurşunuyla hayatını kaybeden Ethem Sarısülük'ün vurulduğu Kızılay'da bir kadın geceden bu yana 'durarak' eylemini sürdürüyor.
 
durankadin-ethemsarisuluk-ankara-sozcu-resim-066.jpg
 
TAKSİM'DE 'DURAN ADAM' EYLEMİ SABAH YENİDEN BAŞLADI
'Duran Adam' eylemi, sabah gelen yeni kişiler tarafından devam ettiriliyor.
 
Özellikle Erdem Gündüz’ün başlattığı nokta boş bırakılmıyor. Taksim’de 1'i kadın 3 kişi tarafından eylem güneş altında devam ediyor. Sivil polisler, eylemcilere kimlik kontrolü yaptı. Polis, GBT sorgulaması yaparken eylemcilerin 'Duran Adam' eylemi devam etti. Kimlik kontrolünde herhangi bir olumsuzluğa rastlamayan polis, eylemcilere kimliklerini teslim ederek ayrıldı.
 
DURAN ADAM EYLEMİ AMA KADINLAR DA DESTEK VERİYOR
Eylem her ne kadar 'Duran Adam' ismiyle devam etse de kadınlar da sessiz protestoya katılıyor.
 
GEZİ PARKI BUGÜN YASAK
Öte yandan dün giriş yasağı kaldırılan Gezi Parkı bugün yeniden yasaklandı. Polisin parktaki nöbeti devam ederken, belediye ekiplerinin de temizlik ve ağaç dikme çalışmaları sürüyor.
 
HRANT DİNK'İN ÖLDÜRÜLDÜĞÜ YERDE BEKLİYOR
Sosyal medyada yer alan fotoğraflardan birinde bir kişi AGOS Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürüldüğü yerde beklerken görülüyor.
 
agosgazetesi-hrantdink-sozcu-resim-066.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler