Polis, Divan Otele saldırdı!

Polis, Divan Otel'e saldırdı!

Gezi Parkına yapılan müdahale sonrası biber gazından etkilenenler Divan Otel'e sığındı. Ancak...

Emniyet güçlerinin Gezi Parkı'na müdahalesi sonrası çevredeki otellere sığınanlar burada da biber gazıyla karşılaştı. Müdahale sırasında Alman siyasetçi Claudia Roth da bu otellerden birinde olduğu öne sürüldü.
 
İstanbul polisi, bugün 20.50'de Gezi Parkı'na müdahale etti. Biber gazından etkilenen eylemciler Divan Otel'in bulunduğu yöne doğru kaçtı. Polisin müdahalesi burada devam etti. Protestocular eylemin ilk günlerinde olduğu gibi çevredeki iş yeri ve otellere sığındı. Ancak polis bu sefer oralara da müdahale etti. Emniyet güçleri Divan Otel'in içine biber gazı sıktı. Otelin özellikle giriş katının tamamı gaz ile doldu. Eylemciler hem zemin katta hem de alt katta bulunan konferans salonlarına sığındılar. Yoğun gazdan dolayı başta kadın ve çocuklar olmak üzere birçok kişi baygınlık geçirdi. Olaylar devam ederken bir grup otelin önünde Türk Bayrağı açıp İstiklal Marşı'nı okudu.
 
ROTH DA OTELDE
Alman siyasetçi Yeşiller Partisi Eşbaşkanı Claudia Roth da Divan Otel'de olduğu ve yaşananları bizzat gördüğü iddia edildi.
 
bm1e9plceae0krq.jpg

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler