Polis helikopteri düştü

Polis helikopteri düştü

Beykoz Anadolu Kavağı sahilinde polis helikopteri düştü.

İstanbul Boğazı'nda Anadolu Kavağı açıklarında bir helikopter düştü. Helikopterde Havacılık Şube Müdürü Kemal Özdemir yaralı olarak kurtulurken, helikopterde bulunan Bilgi İşlem Müdürü Ragıp Ali Bilgen ve oğlu Deniz Bilgen ile komiser Murat Güçlü ve bir THY görevlisinin hayatının kaybettiği açıklandı. Kayıp 4 kişinin cesedi denizden çıkarıldı.

Alınan bilgiye göre, AL-02 tipi helikopter, saat 14.30'da Atatürk Havalimanı Genel Havacılık Terminalinden kalkış yaptı. Ancak Beykoz sahilinde bilinmeyen bir nedenle düştü.

Oğluyla birlikte öldü

Karadan ve denizden kaza yerine çok sayıda ekip gönderilirken, Anadolu Kavağı Sahili’nde enkaz arama çalışmaları başlatıldı. Deniz polisi telsizinden “Deniz dibine doğru dalışa geçtik” anonsları geçti. Saat 18.30 sıralarında bulunan helikopterden Ragıp Ali Bilgen, oğlu Deniz Bilgen, Murat Güçlü ve Mehmet Oray Sarıçay’ın cesetleri çıkarıldı. Cesetler, deniz taksiyle İstanbul Boğaz Komutanlığı’na ait limana getirildi, ardından Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı. Cesetlerin limana getirilmesi sırasında hayatını kaybedenlerin yakınları sinir krizi geçirdi.

Balıkçılar kurtard

Kazada helikopteri kullanan Kemal Özdemir,mucize eseri yaralı olarak kurtuldu. Yüzerek helikopterden çıkmayı başaran Özdemir, sahile doğru kulaç atmaya başladı. Balıkçı tekneleri tarafından fark edilen Özdemir, atılan halata tutunarak tekneye alındı. Askeri bölgedeki revirde kontrolden geçirilen Özdemir, askeri ambulansla Kavacık’taki Özel Medistate Hastanesi’ne getirildi. Bilincinin kısmen açık olduğu açıklanan Özdemir’in ayaklarında kırıklar bulunduğu ancak sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Beykoz Anadolu Kavağı sahilinde düşen polis helikopterinin enkazına, denizin derinliklerinde ulaşıldığı öğrenildi.

arama-polis-deniz-resim-03.jpg

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler