Polis meslektaşına acımadı

Polis meslektaşına acımadı

İstanbul'da yakaladıkları uyuşturucu satıcılarından 200 bin TL rüşvet istedikleri iddia edilen iki polis, Fatih Asayiş Bürosu'ndan meslektaşlarının baskınına uğradı.

Fatih Çocuk Büro Amirliği'nde görevli iki polisin, 15 bin adet extacy hapının sahiplerini serbest bırakma karşılığında 200 bin TL rüşvet istedikleri iddia ediliyor.

Edinilen bilgilere göre, Fatih İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'nde görevli iki polis, daha önce takip ettikleri torbacı diye tabir edilen sokak satıcısı ile alıcı kılığına girerek uyuşturucu hap pazarlığı yaptı. Kendini işadamı olarak tanıtan polisler, yüklü miktarda hap alacaklarını söyleyerek sokak satıcısıyla yüksek fiyattan anlaştı. Bunun üzerine sokak satıcısı olan kişi ve alıcı kılığına giren iki polis, uyuşturucu hapların tutulduğu Kocamustafapaşa'da bulunan mekana gitti. Evdeki yüklü miktarda extacy hapların ortaya çıkması üzerine iki polis kimliklerini açıklayarak uyuşturucu satıcısını etkisiz hale getirdi. Evde 15 bin extacy hap olduğu tespit edildi.

İKİ POLİSE 200 BİN TL RÜŞVET
İddialara göre hapların ortaya çıkmasının ardından iki polisin isteği üzerine dışarıda bulunan diğer uyuşturucu satıcısı da mekana çağrıldı. İkinci satıcıyı da yakalayan Fatih Çocuk Büro Amirliği'ne bağlı iki polisin bu aşamadan sonra rüşvet istedikleri iddia edildi. İddiaya göre uyuşturucu satıcılarını etkisiz hale getiren iki polis, 15 bin adet extacy hapına el koyduktan sonra 200 bin TL rüşvet istedi ve paranın getirilmemesi durumunda işlem yapılacağını söyledi. Bunun üzerine extacy haplarının sahibi olan kişi Diyarbakır'da bulunan ağabeyini arayarak durumu anlattı ve para getirmesini istedi.

3 gün boyunca dönüşümlü olarak uyuşturucu satıcılarının mekanlarında kalan iki polis, Diyarbakır'dan uyuşturucu satıcısının ağabeyinin geldiği gün kendi meslektaşlarının baskınına uğradı.

POLİS MESLEKTAŞINA ACIMADI
Bu sırada Fatih Asayiş Büro Amirliği ekipleri olayla ilgili bir istihbarat alarak amirlerine bildirdi.

Yapılan incelemelerde rüşvet istediği öne sürülen iki polisin uyuşturucu satıcılarının Kocamustafapaşa'da bulunan mekanında oldukları tespit edildi. Bunun üzerine mahkemeden karar alan Fatih Asayiş Bürosu ekipleri, ev olarak da kullanılan mekana baskın yaptı. Yapılan operasyonda Fatih Çocuk Bürosu'nda görevli iki polis ve torbacı olarak tabir edilen iki sokak satıcısı yakalandı. Bu arada evde bulunan 15 bin extacy hapa el konuldu.

İKİ POLİS VE İKİ TORBACI TUTUKLANDI
Yapılan adli işlemlerin ardından Fatih Adliyesi'ne çıkarılan iki polis ve iki uyuşturucu satıcısı, Savcılık tarafından alınan ifadelerinin ardından mahkemeye sevk edildi. Nöbetçi mahkeme 4 kişinin de tutuklanmasına karar verildi. Tutuklanan ikisi polis, 4 kişi cezaevine gönderildi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler