Polis Teşkilatının 167. yılı Çankırıda kutlandı

Polis Teşkilatı'nın 167. yılı Çankırı'da kutlandı

Türk Polis Teşkilatı'nın 167. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle gerçekleşen ziyarette Emniyet Şeref Defteri imzalandı.

Türk Polis Teşkilatı’nın 167. kuruluş yıldönümü nedeniyle Valimiz Özcan İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ile Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürü Sami Korkmaz’ı ziyaret etti.

İlk olarak Emniyet Müdürlüğünü ziyaret eden Vali Özcan’ı İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu ve müdür yardımcıları karşıladı. Makam odasında kısa bir sohbet edildi ve Vali Özcan tarafından Emniyet Şeref Defteri imzalandı.
 
Daha sonra toplantı Salonunda Emniyet Şube Müdürleri ve emniyet amirleri ile bir araya gelen Vali Özcan, “Fedakarlık isteyen bir meslek yürütmektesiniz. Bu görevlerinizi yürütürken ailenizi ve çocuklarınızı ihmal etmeyiniz. Hepinizin Polis Gününü kutluyor, başarılar diliyorum” dedi. Vali Özcan, salonda bulunan silah atış simülatöründe atış yaptıktan sonra Emniyet Müdürlüğünden ayrıldı.
 
Daha sonra Polis Meslek Eğitim Merkezine giden Vali Özcan’ı Merkez Müdürü Sami Korkmaz karşıladı. Polis Meslek Eğitim Merkezi’nde görevlilerle ve Merkezde eğitimleri devam eden polis adayları ile selamlaştı.
 
Müdür Korkmaz ile makamda kısa bir sohbet eden ve polis günlerini kutlayan Vali Özcan’a Müdür Sami Korkmaz, günün anısına POMEM logolu kupa hediye etti.
 
cankiri-polis-gunu-sozcu-resim-41.jpg
 
KÜLTÜR MERKEZİ'NDEKİ TÖREN
Türk Polis Teşkilatı’nın 167.Kuruluş Yıldönümü 100.Yıl Kültür Merkezi’nde yapılan törenle kutlandı.
 
Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başlayan program, Polis Tanıtım Filminin izlenmesi ile devam etti.
 
İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin, Emniyet Genel Müdürü Mehmet Kılıçlar ve Çankırı Milletvekili Av.İdris Şahin’in kutlama mesajlarının okunması sonrası İl Emniyet Müdürü Osman Zoroğlu bir konuşma yaptı.
 
Müdür Zoroğlu, Emniyet teşkilatının bugün 240 bin kişilik büyük bir aile haline geldiğini, misyonlarının Atatürk İlke ve İnkılapları doğrultusunda demokratik, laik ve sosyal hukuk devleti ilkeleri çerçevesinde, hukukun üstünlüğü, insan haklarına saygılı ve tarafsızlık ilkelerine bağlı kalarak, yasalar ve evrensel değerlerin ışığı altında bireylerin temel hak ve özgürlüklerin korunmasına, toplumun düzen, barış, huzur ve güvenlik içerisinde yaşamını sürdürmesine imkan sağlayan bir ortamın oluşturulmasına ve korunmasına katkı sağlamak olduğunu Çankırı Emniyet Teşkilatı olarak özveri ile çalıştıklarını Çankırı halkının duyduğu güven ve sağladığı yardımların güçlerine güç kattığını ifade etti.
 
2011-2012 yıllarında 62 vatandaşın kayıp olduğunu, bunlardan 61 inin bulunduğunu, 1 kişinin aranmasına devam edildiğini,  hırsızlık olaylarına karşı Çankırı Ankara ve Antalya’da eşzamanlı operasyon yapılarak 38 faili meçhul olayın aydınlatıldığını, Ilgaz İlçesi geçişinde 93 kg eroin, 57 kg esrar, 1.893.678 paket kaçak sigara, 107.840 litre kaçak akaryakıt ele geçirildiğini belirten Müdür Zoroğlu, 2011 yılında Çankırı Emniyet Teşkilatının Türkiye 15.si, uyuşturucu madde yakalamasında Türkiye 10.su olduğunu söyledi.
 
 Çankırı halkının devletine bağlı, kanunlara saygılı ve teşkilatın destekçisi oldukları nedeniyle Çankırı halkına şükranlarını sunan Müdür Zoroğlu, “Şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, yakınlarının acılarını paylaşıyorum. Bizleri bu önemli günde yalnız bırakmayan Sayın Valimize ve törene katılan tüm konuklarımıza teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı
 
POMEM Öğrencisi Muharrem Sağlamer tarafından sunulan Gitar dinletisi sonrası, 10 Nisan Türk Polis Teşkilatının Kuruluş Yıldönümü kutlamaları etkinlikleri kapsamında düzenlenen kompozisyon yarışması birincisi Ceyhun Doğan tarafından “İyilik Alfabesi” konulu kompozisyon, şiir yarışması birincisi Zeynep Kılıç tarafından “Kahraman Polis” isimli şiir okundu. 
 
Daha sonra Kompozisyon, Şiir ve Resim Yarışması birincileri Ceyhun Doğan, Zeynep Kılıç, Ebru Camuş’a ödülleri Valimiz Vahdettin Özcan,
 
İkinciler Şeyma Kömürcü, Mehtap Akyol ve Sümeyye Küçük’e ödülleri Garnizon Komutanı Top.Kur.Alb.Tayyar Aydın,
 
Üçüncüler İrem Kuşçu, Tolgahan Bacak ve Bahar Yeşil’e ödülleri Belediye Başkanı İrfan Dinç tarafından verildi.
 
Etkinlikler kapsamında düzenlenen Şubeler arası Voleybol Turnuvası’nda birinci olan Asayiş Şube Takım Kaptanı Yüksel Yazıcı, ikinci olan Kaçakçılık ve Organize Suçlar Şubesi Takım Kaptanı Ahmet Topal Bekiroğlu ve üçüncü olan Lojistik Şube Takım Kaptanı Yavuz Bülent Kayaalp kupalarını,
 
Masa Tenisi Turnuvası birincisi Osman Göktaş, ikincisi Ömer Faruk Tanrısever ve üçüncü Veysel Türker madalyalarını törene katılan diğer protokol üyelerinin elinden aldılar.
 
Çankırı Karatekin Üniversitesi Kafkas Ekibi tarafından sunulan gösteri sonrası Çankırı Polis Teşkilatı Sergisi Vali Vahdettin Özcan tarafından açıldı.
 
Tüm stantları gezen Vali Özcan ve beraberindeki konuklara emniyet teşkilatının yaptığı çalışmalar ve teknolojik gelişmeler ile ilgili bilgi sunuldu.
 
Kutlamalar akşam saat 20.00’'de Atatürk Kültür ve Sanat Merkezi’nde verilecek kokteyl ile devam edecek.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler