Polisin Gezi Parkı isyanı

Polisin Gezi Parkı isyanı

Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar sırasında İstanbul dışından gelen takviye kuvvetleri isyan etti.

İstanbul Gezi Parkı'nda günlerdir devam eden olaylar için takviye olarak  Uşak, Urfa, Edirne, Kayseri, Adana, sivas Artvin, Rize ve Trabzon'dan gelen  yaklaşık bin 500 polis isyan etti. Facebook'taki 'Polis Memurları Dayanışma Grubu' platformunda bir açıklama yapan polisler, görev yaptıkları 5 gün boyunca parklarda, çevik kuvvet bahçesinde ve banklarda yattıklarını belirttiler. Bu sabah yapılan o açıklama şöyle:
 
BANKTA YATTIĞIM İÇİN ŞANSLIYIM
''İstanbula takviye kuvvet olarak geçici görevli geldik. Bugün 5.günümüz. Bayrampaşa çevikteyiz. Personelin yatıp dinlenmesi için İstanbul gibi imkanlari bol bir ilde ( polis okulları, polisevleri vs.) doğru düzgün bir yer verilmedi. Millet yerlerde yatıyo. Bende bankta yatacağım için şanslıyım yine. 4 gündür sabahlara kadar görev yaptık ama o kadar polis okulu, polisevi v.s. varken yerde yatmayı layık gördüler.''  Bize bu ve buna benzer bir çok bilgi ulaşmaktadır. Hepsini buradan paylaşmanın doğru olmadığını düşündüğümüzden aşağıdaki uyarılarımızı iyi niyet çerçevesinde değerlendirerek gereğini yapmasını yetkililerden, müdürlerimizden, meslektaşlarımızdan ve sağduyulu halkımızdan rica ve talep ediyoruz."
 
YETKİLİLERİN DİKKATİNE!
 
-Polis Memurları yorgun, uykusuz ve gergin...
-Polisin bireysel hatalar yapmaması için gerekli istirahat sağlanmalı
-Ağır çalışma şartları ve günlerce süren müdahaleler sonucu otokontrolünü kaybeden meslektaşlarımız eylem yerlerinden dinlenmeye çekilmeli
-Sokakta, kaldırım üstlerinde, yeşil alanlarda uyumak zorunda kalan meslektaşlarımız için polisevleri, polis okulları gibi yerlerin tahsis edilmesini istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler