Polisten ODTÜlülere şafak operasyonu!

Polisten ODTÜ'lülere şafak operasyonu!

Polis ODTÜ protestolarıyla ilgili 10'un üzerinde öğrenciyi gözaltına aldı...

Göktürk-2 uydusunun uzaya gönderilmesi nedeniyle ODTÜ yerleşkesinde yapılan tören sırasında Başbakan Erdoğan'ı protesto eden öğrenciler ile polis arasında arbede yaşanmıştı. Polis ekipleri olaylarla ilgili olarak bu sabah saatlerinden itibaren 10'nun üzerinde öğrenciyi gözaltına aldı. Gözaltı sayısının artabileceği bildirildi.

Göktürk-2 uydusunun uzaya fırlatılmasını izlemek için ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden öğrencilerin evlerine sabah saatlerinde operasyon düzenlendi. Düzenlenen operasyonda 12 öğrenci gözaltına alındı. Edinilen bilgiye göre, Göktürk-2 uydusunun, uzaya fırlatılmasını izlemek için ODTÜ’ye gelen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ı protesto eden öğrencilerin evlerine, bu sabah Savcı Sadık Bayındır’ın talimatları doğrultusunda Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. ODTÜ’lü çok sayıda öğrencinin evine düzenlenen operasyonlarda 12 öğrencinin gözaltına alındığı öğrenildi.
 
ODTÜ’de düzenlenen eylemlerde elde edilen görüntülerden kimlik tespit çalışmalarının devam ettiği, tespit çalışmalarının ardından operasyonlara devam edileceği ve gözaltı sayılarının artacağı öğrenildi.
 
ODTÜ’deki olaylarda gözaltına alınan 12 öğrenciden 2’sinin ODTÜ’de okuduğu, diğer öğrencilerin ise Ankara’daki farklı üniversitelerde okuduğu belirlendi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler