Polonya'ya Senegal şoku!

Polonya'ya Senegal şoku!

Rusya'nın ev sahipliği yaptığı 2018 FIFA Dünya Kupası H Grubu'nda yer alan Polonya ile Senegal tarihlerindeki ilk kez karşı karşıya geldi. 

H Grubu'nun ve ilk grup maçlarının son karşılaşması olan maçı 2-1 kazanan Senegal, 2002 Dünya Kupası açılış maçında Fransa'yı 1-0 mağlup eden Aliou Cisse'nin öğrencileri, 16 yıl sonra yeniden boy gösterdiği Dünya Kupası'nda bu kez Polonya'yı 2-1 mağlup ederek açılış maçlarındaki galibiyet geleneğini sürdürdü. 

Son iki Dünya Kupası'na katılamayan Polonya ise, 12 yıl aranın ardından bu büyük organizasyona mağlubiyetle başladı. Senegal'in Süper Lig'de forma giyen oyuncuları Lamine Gassama ve Moussa Sow ile eski Galatasaraylı Badou Ndiaye, bu maçta forma giymedi. 

Başkent Moskova'daki Spartak Stadı'nda oynanan karşılaşmada Senegal, 37. dakikada Thiago Cionek'in kendi kalesine attığı golle 1-0 öne geçti. Bu aynı zamanda ilk yarınında sonucu oldu. Senegal, M'Baye Niang'in 60. dakikada attığı klas golle Polonya karşısında farkı ikiye çıkarttı. Karşılaşmanın 86. dakikasında Grzegorz Krychowiak attığı golle Polonya'yı umutlandırsa da kalan bölümünde başka gol olmayınca Senegal, sahadan 2-1'lik skorla galip ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler