POMEM 10. Dönem Mezunlarını verdi

POMEM 10. Dönem Mezunlarını verdi

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 10. dönem mezuniyet töreni dün gerçekleştirildi.

Çankırı Polis Meslek Eğitim Merkezi Müdürlüğü 10. dönem mezuniyet töreni dün gerçekleştirildi.

POMEM Müdürlüğü spor salonunda yapılan mezuniyet töreninin açılış konuşmasını yapan POMEM Müdürü Sami Korkmaz, “Eğitim Merkezimiz polis temel eğitimi vermeye başladığı 2005 yılından bu yana 2112 öğrenci mezun etmiştir. Bugün mezuniyet töreni yaptığımız 10. Dönem itibariyle bu sayıya 231 polis memuru adayımız daha katılmıştır” dedi.

KORKMAZ: GÜVENLİK ALANINDA GÜÇLÜ TEDBİRLER ALINMALI

Korkmaz konuşmasının devamında, “Ülkemizde birçok alanda baş döndürücü bir hızla önemli gelişmeler yaşanırken nitelikli suç doğrultusunda olağanüstü bir artış olması,güvenlik alanında güçlü tedbirlerin alınmasının zorunlu kılmaktadır. Böyle bir durumda sayısal anlamda kuvvetli olmaktan ziyade, eğitimi kuvvetli polislerin mevcudiyeti görev hakimiyetini ve vatandaş itimadını sağlamaktadır.

Mezuniyet Töreninden fotoğraflar - TIKLA

Günümüzde genel anlamda güvenliğe ihtiyaç duyduğumuz, halkımızın nerdeyse dört bir koldan huzur bozucuların istilasına uğradığı ülkemizde, asayiş ve emniyeti temin etmekle görevli olan teşkilat mensuplarımızın son derece donanımlı olmaları gerekmektedir” dedi. Korkmaz konuşmasının sonunda ise, “Nice fedakarlıklarla evlatlarını bugüne getiren velilerimizi özellikle kutluyorum. Aziz milletimizin bekası için canlarını veren şehitlerimizi rahmetle, kahraman gazilerimizi minnetle anıyorum. Görevi başındaki emniyet teşkilatı mensupları ve ailelerini sağlık ve mutluluk diliyorum. Bitlis PMYO’da şehit olan öğrencimize Allahtan rahmet diliyorum.

Değerle Polis Adayı arkadaşlarım milletimizin her ferdini aziz bileceğinizi, ayrım gözetmeksizin herkese müşfik ve hoşgörülü davranacağınızı biliyorum. Sizin başarınız bizim gurur ve mutluluğumuz olacaktır. Yolunuz açık olsun” dedi.

DÖNEM BİRİNCİSİ: ALDIĞIMIZ KUTSAL EMANETE SAHİP ÇIKACAĞIZ

Okul Müdürü Korkmaz’dan sonra 10 dönem öğrencileri adına bir konuşma yapan dönem birincisi Suat Akbak, “Aziz şehit ve gazilerimizden aldığımız bu kutsal emanete kanımızın sonuna kadar sahip çıkacağımıza söz veriyoruz” dedi.

VALİ ÖZCAN: POLİS, DEVLETİ VE MİLLETİ UĞRUNA
CANINI FEDA ETMEKTEN ÇEKİNMEMİŞTİR

Dönem 1. konuşmasından sonra kürsüye gelen Vali Vahdettin Özcan, “Vatandaşın can ve mal güvenliğinin korunması, kanun hâkimiyeti ve devlet otoritesinin temini, günümüz devlet anlayışının da ana gayelerinden biridir. Her devlet kendi varlığını devam ettirecek kanunlara ve mevcut kanunları koruyacak bir kuvvete ihtiyaç duymuştur. İşte emniyet teşkilatının var olma amacı budur” dedi

“Polis olmadan insan hakları korunamaz” diyen Vali Özcan, “Bu hayati ve vazgeçilmez görevi yerine getiren ve vatandaşın temel hak ve özgürlüklerinin korunmasının teminatı olan Türk Polis Teşkilatı vatandaşın huzurunu kendi mutluluğu saymış, Devleti ve Milleti uğruna canını feda etmekten çekinmemiştir” dedi

Özcan konuşmasının devamında, “Polis Teşkilatına dâhil olmanızla birlikte teşkilatın daha da güçlendiğine ve hizmet kalitesinin daha da yükseleceğine, içinizdeki bu görev aşkı ve vatan sevgisinin asla sönmeden, laik, demokratik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti’nin iç güvenliğini ve milletimizin huzur ve asayişini sağlama konusunda canla başla çalışacağınıza dair olan inancım tamdır” dedi

Yapılan konuşmaların ardından dereceye girenlere ödülleri verildi ve akabinde geçit töreni gerçekleştirildi.

haber: karatekin gazetesi Fotoğraflar: Valilik Basın Bürosu

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler