Pompacı vekil davalık oldu!

"Pompacı vekil" davalık oldu!

Çankırı Milletvekili Hüseyin Filiz, Vedat Beki'nin 'pompacı vekil' değerlendirmesini yargıya taşıdı.

13 Mart 2013 Çarşamba günü Sözcü18 sayfalarında yer alan "Çankırı'nın geleceğini 'pompacı vekil' mi belirleyecek?" başlıklı haber adliye koridorlarına düştü.

AK Parti Çankırı milletvekili Hüseyin Filiz, Sözcü18 sayfalarında yer alan bu haber üzerine avukatı Çankırı Barosu Başkanı Erkan Köroğlu'na verdiği vekaletle, yazıyı kaleme alan Vedat Beki hakkında Cumhuriyet Savcılığına şikayette bulundu.
 
Milletvekili Hüseyin Filiz'in şikayet dilekçesinde haber metninde yer alan "pompacı vekil" ibaresinin halk arasında 'ağır hakaret' içerdiği ve 'davalı' hakkında yargılanarak cezalandırılması talebi bulunmakta. Filiz'in şikayet dilekçesinde dava açılmasına gerekçe olarak haberin aşağıdaki bölümü gösterilmiş:
 
"Çankırı'da 11 Mart Pazartesi günü Büyük Otel'de gerçekleştirilen toplantı ile birlikte ortaya çıkan "Çankırı Hükümet Konağı Kırkevler yerine eski Otogar alanına yapılsın" gibi saçma sapan bir düşüncenin mimarları (!) herhalde şu saatlerde ellerini ovuşturmakla meşguller!
 
Sadece ellerini ovuştursalar yine iyi... Çoktandır peşinde olup da yakalayamadıkları "keyif" manzaralarını çok daha farklı şekillerde yaşadıklarını dahi düşünüyorum...
 
"Keyif" modundakileri mi merak ediyorsunuz?
 
...
 
Çıkara çıkara ortaya koyduğun bir pompacı vekilin, bir lastikçi dernek başkanın, bir de mesleği olmayan belediye başkanınla Çankırı'nın geleceğine 67 imza ile 'ipotek' koyduruyorsun!"
 
MİLLETVEKİLİ LEBLEBİ Mİ SATIYOR Kİ?!
Polis tarafından ifadesine başvurulan Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki konuyla ilgili olarak "Milletvekilinin mesleği ortada. Sayın milletvekili Çerkeş'te süt üretim çiftliği kurdu. Bundan sonra kendisini bu işle anarsak o da mı yargıya taşınacak? Bakalım bu da yargıya  taşınacak  mı? 'Pompacı vekil' değerlendirmeme Türk Adaleti ceza verecekse bu da yargının kararıdır. Saygı duyarım. Ancak Türk basın tarihinde benzin istasyonu sahibi bir milletvekiline 'pompacı vekil' demenin karşılığında alacağım ceza da herhalde yıllarca tartışılır" dedi.
 
10577.jpg
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler