Porsuk Çayında can pazarı

Porsuk Çayı'nda can pazarı

3 kişi suya atlayan vatandaşlar tarafından kurtarılırken diğer 2 kişinin ise sabah saatlerinde cesetlerine ulaşıldı.

Eskişehir'de içerisinde 2'si kadın 6 kişinin bulunduğu otomobil köprü korkuluklarına aşıp Porsuk Çayı'na uçtu. Otomobilin içinde bulunan biri kadın 3 kişi suya atlayan vatandaşlar kurtarılırken bir kişinin cesedi dalgıçlar tarafından çıkartıldı.Otomobilde bulunan 2 kişinin cesedine ise ulaşıldı.

Kentin en işlek merkezlerinden biri olan Köprübaşı semti Şair Fuzuli Caddesi'nde saat 01.00 sıralarında meydana gelen olayda alınan bilgilere göre Yüksel Erdoğan yönetimindeki 11 AE 350 plakalı Mercedes marka otomobil aşırı hızla girdiği virajı alamayarak köprünün demir korkuluklarını yıkıp Porsuk Çayına uçtu.

Yoldan geçen 4 kişi, suya atlayarak boğulmak üzere olan Cem İnal, kardeşi Zekiye İnal ve oto sürücüsü Yüksel Erdoğan'ı Porsuk Çayından yaralı olarak kurtardı. Yaralılar Büyükşehir Belediyesi'ne ait botların içerisine alınıp kıyıya çıkartıldı. Yaralılardan Zekiye İnal ambulansla Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Hastanesi'ne, Cem İnal ve Yüksel Erdoğan da Devlet Hastanesine kaldırılarak tedavi altına alındı.

Çok sayıda ambulans, itfaiye polis ekibinin sevk edildiği olay yerine gelen Sivil Savunma İl Müdürlüğü'nün Su Altı Kurtarma Ekibinde görevli dalgıçlar 23 yaşındaki Osman Şahbaz'ın cesedini çıkartıp tekne içerisine alarak kıyıya çıkardı.

Otomobilde bulunan Nesibe Derdivar ile Onur Işık'ın da cansız bedenlerine dahasonra ulaşıldı.  Porsuk Çayı'na uçarak sulara gömülen 11 AE 350 plakalı otomobile dalgıçlar vincin halatını bağladı. Otomobil vinçle çekilerek sudan çıkartıldı.

"BEN ATLADIM ONLAR SEYRETTİ"
Köprüden uçan otomobili görüp suya atlayanlardan Bahattin Özel gazetecilere "Ben de alkollüyüm. Suya uçan otomobildekiler de alkollüydü. Ben soğuk havaya aldırmadan suya atladım ve bir kaç kişiyi kurtardım. Ancak çevrede onlarca kişi vardı. Onlar ise hiçbir şey yapmayıp olayı seyretti" dedi. (Kaynak: DHA)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler