Postacı Nevzat zırhlı kıyafetiyle kısa film çekti İZLE

Postacı Nevzat zırhlı kıyafetiyle kısa film çekti İZLE

Kütahya'da, internet fenomeni haline gelen "Postacı Nevzat" olarak bilinen Nevzat Çoban, yıpranma hakkı verilmediği gerekçesiyle 3 dakikalık yeni bir film çekti.

Kütahya'da, daha önce de mesleğinin zorluklarına dikkati çekmek ve yıpranma hakkı talep etmek için 27 dakikalık kısa film çeken posta dağıtıcısı Nevzat Çoban, aynı amaçla 3 dakikalık yeni bir film çekti.

ZIRHLA POSTA DAĞITTI
Çoban, filmde "belasavar" adını verdiği bir zırh tasarlayıp bununla posta ve mektup dağıttı. Çoban, kafasına saksı düşmesine karşı çelikten başlık ve gövdesini koruması için yine çelikten bir koruyucu yaptı. Daha sonra "belasavar" adını verdiği çelik zırhla postalarını güvenle dağıttı.

Postacı Nevzat zırhlı kıyafetiyle kısa film çekti İZLE


"YIPRANMAYA KARŞI KIYAFET GELİŞTİRDİM"
Çoban, gazetecilere yaptığı açıklamada, postacılara yıpranma hakkını talep etmek amacıyla daha önce 27 dakikalık bir film çektiğini hatırlattı. Fakat buna rağmen yıpranma payının verilmediğini belirten Çoban, şöyle konuştu: "Bende kendimi yıpranmaya karşı bu kıyafeti geliştirdim. Türkiye 'de, en zor şartlar altında ve en ağır işlerde çalışan kurumlar arasında PTT kurumu geliyor. PTT çalışanları normal günlerde de bardaktan boşalırcasına yağmurun yağdığı, fırtınaların koptuğu günlerde de sırtındaki 20 kilogramlık çantasıyla, 7 saatte 25 kilometre yol yapmak zorundadır. Çantasındaki bütün gönderileri o gün içinde sahiplerine ulaştırmak zorundadır. Zamana karşı yarışıyoruz. Tabi ki bu görevi ifa ederken çok zorluklar çekmekteyiz. Ayakta çok kalmaktan varise yakalanmaktayız. Islanan ayaklarımızdan dolayı romatizma olmaktayız. Yine sırtımızdaki çantamızdan dolayı bel fıtığı, boyun fıtığı gibi birçok meslek hastalıklarına yakalanmaktayız."

Üzerindeki kıyafeti "belasavar" olarak tanımlayan Çoban, "Bu kıyafet aynı zamanda sopasavar, dayaksavardır. Ayağımın altındaki zincirler buzsavardır. Buzda kayıp düşmemizi engeller. Buradaki cihaz da köpeksavardır. Köpek saldırılarına karşı bizi korur" dedi.

İŞTE O GÖRÜNTÜLER

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler