Prof. Dr. Hasan Onat, yazılarıyla Sözcü18.comda

Prof. Dr. Hasan Onat, yazılarıyla Sözcü18.com'da

Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi İslâm

Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmekte Prof. Dr. Hasan Onat, bundan böyle yazılarıyla Sözcü18.com adresinde.

Gündem yaratan haberleriyle sizlere hizmet vermenin onurunu yaşayan Sözcü18.com, yazı ailesine, Çankırı'nın ve Çankırı insanının yakından tanıdığı değerli bir kalemi kazandırmanın mutluluğunu yaşamakta.

Hasan Onat'ı tanıyalım
1957’de Çankırı’nın Eldivan ilçesinde doğdu. Aynı yerde ilkokul tahsilini tamamladı. Ortaokul ve liseyi Parasız Yatılı olarak Yozgat'ta okudu; 1974'de Yozgat Lisesini bitirdi. 1979’da A.Ü.İlâhiyat Fakültesinden mezun olduktan sonra aynı fakültede İslâm Mezhepleri Tarihi Kürsüsü'ne asistan olarak girdi.

01.11.1981-01.03.1982 tarihleri arasında kısa dönem askerlik hizmetini yerine getirdi. "Emeviler Devri Şii Hareketleri" isimli teziyle, 1986'da "Doktor" ünvanını aldı. 1987’de yardımcı doçent, 1989 tarihinde "Doçent", 5 Ağustos 1995'te de "Profesör" oldu.

1993 yılında, Londra ve Manchester'de, sahası ile ilgili araştırmalar yaptı. 1994 yılında Roma Gregoriana Üniversitesi Misiology Fakültesinde, misafir öğretim üyesi olarak dersler ve seminerler verdi.

17 Ağustos 1999-16 Ağustos 2002 tarihleri arasında, Gazi Üniversitesi Çorum İlahiyat Fakültesi Dekanlığını yaptı. 1998-2003 yılları arasında, Din Öğretimi Genel Müdürlüğü’nün gerçekleştirdiği, İmam Hatip Liselerinin ve İlköğretim Din Kültürü Ahlak Bilgisi müfredatının yenilenmesi faaliyetlerinde görev aldı.

Halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesinde İslâm Mezhepleri Tarihi Anabilim Dalı Başkanlığını yürütmekte ve İslâm Mezhepleri Tarihi ve Günümüz İslâm Dünyâsında Dinî Akımlar derslerini okutmakta.

"Emeviler Devri Şii Hareketleri”, (Ank.1993), "Yirminci Asırda Şiilik ve İran Devrimi" (Ank.1996), “Türkiye’de Din Anlayışında Değişim Süreci” (Ank. 2003) gibi basılmış eserleri ve İslam Mezhepleri, Şiilik, Alevilik, Din Anlayışı, Küreselleşme gibi konularda çok sayıda makalesi bulunan Onat'ın, 1986 yılından beri, Türkiye'nin Sesi Radyosunda haftalık programları yürütmekte olduğunu belirtelim. Onat, İngilizce, Arapça ve Farsça bilmekte olup evli ve iki çocuk babasıdır.

Prof. Dr. Hasan Onat halen Eldivan'da yaz çalışmaları kapsamında yeni kitap yazımını sürdürmekte. "Hasan Hoca"mıza aramıza hoş geldiniz diyor, ilk yazısını 4 Ağustos 2010 Çarşamba günü sizlerle buluşturacağımızı müjdelemek istiyoruz.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler