Prof. Dr. Ömer Özkan gözyaşlarını tutamadı

Prof. Dr. Ömer Özkan gözyaşlarını tutamadı

Dünyaca ünlü doktor, basın toplantısında gözyaşlarını tutamadı.

Yaptığı yüz nakilleriyle dünyada adını duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, hakkında çıkan soruşturma iddialarına “yargısız infaz yapıldı. Ben film artisti değilim. İnsanlar güvendiğimiz adam kahraman yaptığımız adam üçkağıtçıymış diyecek. İmajınız zedeleniyor” dedi.
 
Son yıllarda yaptığı nakillerle Türkiye'nin adını dünyaya duyuran Prof. Dr. Ömer Özkan, hakkında çıkan soruşturma iddialarına gece yarısı düzenlediği basın toplantısı ile cevap verdi. Özkan konuşması sırasında gözyaşlarını tutmadı. Yargısız infaz yapıldığını belirten Özkan, “Kahraman yaptığınız insan üçkağıtçı gibi gösterilmeye çalışılıyor. Bu haberlerin tek nedeni Üniversitede olmalıdır. Soruşturma ancak  Rektörlük izni ile olur. Ortada böyle birşey yok. Ben ameliyatlarını özel izinle yapıyorum. Üniversitede üst düzey kişilerin ricasıyla sadece ameliyat yapıyorum" dedi.
 
REKTÖRLÜĞÜN SORUŞTURMA İZNİ YOK
Haberler çıktığında ilk olarak baside aldığını kaydeden Özkan, “Çok basite alınması gerektiğini düşündüm. Çok komik gelmişti. Haberin içeriğini ve niyetini anladıkça daha çok üzüldüm. Soruşturma başlatıldı. İyi bir haber olması için araştırmak gerekir.
 
Birisi sizin hakkınızda şikayette bulunuyor. Bununla ilgili Savcılık gerekeni yapmıştır. Rektörlüğe bildirir. Rektörlük izin verirse Savcılık gerekeni yapar. Soruşturma başlatılır.”
 
Haberde 37 kişiden bahsedildiğini hatırlatan Ömer Özkan, “adı geçen 387 kişi çok değerli insanlar. Önemli operasyonlar yapan hocalar. Bunlar hakkında soruşturma açılmış. Bunların başında beni çocuğumun fotoğrafını koyarak haber sunulmuş.
 
Nitelikli dolandırıcılık ne demek hakikatten bende bilmiyorum. Üzülmemiz için yapılıyorsa çok üzüldük. Bunun tek nedeni Üniversitede bulunmam. Bu bahsedilen konu maddi boyuttan olması gerekiyor. Ben üniversitede olmasam çok daha fazla kazanırım” diye konuştu.
 
İNSANLARIN GEÇMİŞ OLSUN DEMESİ BİLE ÇOK ÜZÜNTÜ VERİCİ
Bir çok daveti reddettiğini belirten Özkan, “Çirkin iftiralar geliyor. İftira diyorsam değilse 6 ay sonra ortaya çıkacaktır. Gereksiz şekilde buraya gelmemiz üzüntü verici. İnsanların geçmiş olsun demesi bile çok üzüntü verici. Suçluyum suçsuzum konusuna girmiyorum. Soruşturma başlatıldı diyorsunuz herkes bu haberi okuyor. Güvendiğimiz adam kahraman yaptığımız adam üçkağıtçıymış denilecek.
 
İmajınızı zedeliyor. Ben film artisti değilim. Yurtiçinde yurt dışında çok önemli tepkiler alıyorum. Böyle bir şey varsa 37 kişi popüler bir insan var karşınızda yıllardır basının önünde çok görünüyor diye düşünüyor.”
 
YARGISIZ İNFAZ
"Akdeniz Üniversitesi'nin en öndeki yüzü benim" diyen Özkan, “Akdeniz Üniversitesi Türkiyenin parlayan yıldızı. Üniversitede olduğum için bu haber yapıldı. Yargısız infaz yapıldı. Kanundan dolayı burada ameliyat yapamıyorsunuz. Özel izin verilen hatta devletin hükümetin en önde kişileri ricasıyla ameliyat yapan kişiyim” diye konuştu.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler