Prof. Dr. Selahattin İptaş trafik kazası kurbanı

Prof. Dr. Selahattin İptaş trafik kazası kurbanı

Karatekin Üniversitesine bağlı Kızılırmak Yüksek

Okulu Müdürü Prof. Dr. Selahattin İptaş, geçirdiği trafik kazası sonucu yaşamını yitirdi.

Yıllık iznini geçirdiğini öğrendiğimiz Prof. Dr. Selahattin İptaş, Pazartesi günü (dün) ailesi ile birlikte Manisa'ya giderken kullandığı aracın Afyon yakınlarında takla atması sonucu kaldırıldığı Ahmet Necdet Sezer Üniversitesi Tıp Fakültesi hastanesinde bugün öğle saatlerinde hayatını kaybetti.

Kaza sonrası araçtan vücudunun çeşitli yerlerinde kırıklarla birlikte Afyon Tıp Fakültesi Hastanesine kaldırılan İptaş'ın, şuurunun açık ve yerinde olduğu öğrenildi. Bugün öğle saatlerinde yaşadığı iç kanama sonucu Prof. Dr. İptaş kurtarılamadı.

Prof. Dr. Selahattin İptaş'ın eşinin de halen yoğun bakımda olduğu ve hayati tehlikesi bulunduğu öğrenildi. Araçta bulunan çocukların sağlık durumlarının iyi olduğu ve ayakta tedavi gördükten sonra taburcu edildikleri de edinilen bilgiler arasında.

KARATEKİN ÜNİVERSİTESİ YASTA
Kaza haberi ile birlikte Kızılırmak MYO Müdürü Selahattin İptaş ve aile bireylerinin sağlık durumlarını yakından takip eden üniversite rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş'ın gelen ölüm haberi ile birlikte derin üzüntü yaşadığı öğrenildi.

PROF. DR.
SALAHATTİN İPTAŞ KİMDİR?
01 Şubat 1963 tarihinde Ordu’nun Korgan ilçesinde dünyaya gelen Prof. Dr. Selahattin İptaş, 1985 yılında 19 Mayıs Üniversitesi Ziraat Fakültesi Tarla Bitkileri bölümünden mezun oldu. 1987 yılında Ankara Üniversitesi’nde Yüksek Lisans çalışmasını, 1993 yılında da Ege Üniversitesinde doktora çalışmasını tamamladı. 1990-1992 yılları arasında Çukurova Üniversitesinde, 1992-2003 yılların arasında da Gaziosmanpaşa Üniversitesinde Öğretim Üyesi olarak görev aldı. 2004 yılında Doçent olan Selahattin İptaş, 2009 yılında profesör oldu. Prof. Dr. Selahattin İptaş, Çankırı Karatekin Üniversitesi Kızılırmak Meslek Yüksekokulu Müdürlüğü görevini sürdürmekte idi.

Alanında pek çok önemli çalışmada yer alan Prof. Dr. Selahattin İptaş’ın ulusal ve uluslar arası dergilerde çalışmaları yayınlanmıştır.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
3 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler