Profesöre, 'Yatakta çıkardığın sesler' soruşturması

Profesöre, 'Yatakta çıkardığın sesler' soruşturması

Profesör öğrencisine, 'Yatakta çıkardığın sesleri sınıfta çıkarma' deyince Karabük Üniversitesi karıştı. Prof. Dr. E.L. hakkında idari soruşturma açıldı.

Radikal'de yer alan habere göre; Karabük Üniversitesi’nde görev yapan Prof. Dr. E.L.’nin, ders sırasında montaj işlemini becerdiği için “Yaptım!” diye sevinen İ.K. adlı kız öğrencisine sınıf ortasında, “Yatakta çıkardığın sesleri burada çıkaramazsın, burası sınıf ortamı” dediği ileri sürüldü. İ.K.’nin şikayeti üzerine Prof. Dr. E.L. hakkında idari soruşturma açıldı. Kız öğrenciler, profesörün derslerden el çektirilmesini istiyor.

Karabük Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Endüstriyel Tasarım Mühendisliği bölümü ikinci sınıfında okuyan İ.K., geçen 2 Aralık’ta Prof. E.L.’nin verdiği “solidworks” dersine girdi. Montaj hakkındaki ders sürerken, bu konuyu anlamakta zorlanan İ.K. bir arkadaşından yardım istedi. Montaj yapımını gösteren arkadaşı, “Diğer üç tanesini kendin yaparsan öğrenebilirsin” dedi. İ.K. 20 dakikalık bir uğraştan sonra montaj işlemini yapınca, çevresindekilerin duyacağı şekilde, sevinçle, “Yaptım!” dedi.

Bunun üzerine Prof. E.L., öğrencisine, “Yatakta çıkarttığın sesleri burada çıkartamazsın, burası sınıf ortamı!” diye bağırdı. İ.K. de, “Sınıfta siz ne diyorsunuz hocam!” diye tepki gösterdi. Dersten sonra İ.K. ve sekiz kız öğrenci, E.L.’nin odasına giderek, kendisini şikayet edeceklerini söyledi. E.L. de, “İstediğiniz yere şikayet edin” dedi.

Daha sonra dekanlığa çağrılan İ.K., “Hocanız özür dilesin ve bu iş tatlıya bağlansın” denildi. Ancak İ.K. ve arkadaşları, E.L.’nin derslerine girmek istemediklerini belirterek, yaptırım uygulanmasını talep etti. Buna karşılık dekanlık yetkilileri olayın basına yansımaması için öğrencileri uyardı.

PROF. ÖĞRENCİ KOLEKTİFLERİ'NİN FACEBOOK HESABINDA

İ.K., geçen cumartesi günü Teknoloji Fakültesi Dekanlığı’na iki dilekçe verdi. Şikayet dilekçesinde, “Olaydan ruhen ve psikolojik olarak etkilendim. Yaşadığımız olayla ilgili sınıfta tanıklarımız var. Öğretim görevlisinden şikayetçiyim. Üniversitenin olayı soruşturmasını istiyorum” dedi.

İkinci dilekçede, E.L. hakkında soruşturma başlatıldığı yönünde bilgi aldığını kaydeden İ.K., Bilgi Edinme Kanunu kapsamında, soruşturma kapsamındaki evrakları talep etti. Bu arada E.L.’nin, İ.K.’nin üyesi olduğu Öğrenci Kolektifleri adlı topluluğun Facebook hesabına girerek mesaj attığı ortaya çıktı. E.L., grup tarafından kendisini hakkında ‘tacizci’ denilmesine karşılık olarak, “Öncelikle şunu belirteyim ki tarafımdan uygunsuz bir laf çıkmıştır. Bunun için bu arkadaştan özür dilemiştim. Tokalaşıp odadan ayrılmıştır. Bu lafı savunmuyorum. Ama şu var ki sitenizde, hakkımda tecavüzcü ve tacizci gibi hiç de hoş olmayan ithamlar yapılmakta ve paylaşılmaktadır. Bunun yayınlayanların ve paylaşanların hakkında yasal yollara başvuracağım” diye yazdı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler