Protestocu kadın polisi öptü!

Protestocu kadın polisi öptü!

Ve sonrasında neler yaşandı...

İtalya'nın Torino kentinde geçen ay hızlı tren hattına karşı çıkan protestolarda polisi kaskından öpen bir kadın eylemci 'cinsel şiddet ve kamu yetkilisine hakaretten' gözaltına alındı.
 
Radikal gazetesinde yer alan habere göre Polis Memurları Sendikası (Coisp) Genel Sekreteri Franco Maccari, 16 Kasım'daki eylemde polisi kaskının camından öpen 20 yaşındaki Nina De Chiffre hakkında suç duyurusunda bulunduğunu açıkladı.
 
“Bunun tersi olsaydı, yani bir polis eylemci bir kadını öpseydi 3. Dünya Savaşı çıkardı” diyen Maccari, gerekçesini “Bu eylemlerden sıkıldık. Protesto kutsal bir iştir ama yasal sınırlar aşılırsa esneklik gösteremeyiz” sözleriyle açıkladı.
 
De Chiffre ise “Polisle dalga geçmek istemiştim. Sanırım başarılı da olduk” dedi. De Chiffre, geçen ay La Repubblica’ya verdiği demeçte de "Temmuzda Piza’da bir kadın polisler tarafından dövüldü. Amacım polislere bunu hatırlatmaktı" ifadelerini kullanmıştı.
 
Olayın diğer aktörü olan polis memuru Salvatore Piccione ise daha sakin bir değerlendirme yaptı: 
 
"Üniformam üzerimdeyken polis kurumunu temsil ediyorum demektir. Kışkırtmalara kulak tıkamam lazım. Önemli olan o eylemin sorun yaşanmadan sona ermiş olması."
 
Protestoların sebebi ise Milano ile Paris'i birbirine bağlayacak olan hızlı tren hattı inşaatı. Göstericiler, iki şehir arasındaki yolculuğu yedi saatten dört saate indirecek projenin çok pahalı olduğunu söyleyerek karşı çıkıyor. Ancak gösterilere rağmen tren hattının yapımına çoktan başlandı

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler