Pursaklar, Türkiyenin havacılık üssü oluyor

Pursaklar, Türkiye'nin havacılık üssü oluyor

Pursaklar semalarında gelecekle ilgili

anlatılan projeler Başkan Çetin ve Kaymakam Cengiz'i heyecanlandırdı.

Pursaklar Kaymakamı Dr. Ahmet Cengiz, Pursaklar Belediye Başkanı Selçuk Çetin ve THK ilçe başkanı Erkan Karaarslan, Türk Hava Kurumu Başkanı Osman Yıldırım’ı Etimesgut Türk Kuşu Tesislerinde ziyaret etti. THK Başkanı Osman Yıldırım ilçede gerçekleştirilmesi düşünülen projeleri Ahmet Cengiz ve Selçuk Çetin’e Pursaklar semalarında anlattı.

Pursaklar’ın 300 metre yüksekliğinde gerçekleşen uçuşta Osman Yıldırım, Pursaklar’a kurulması düşünülen Havacılık ve Uzay Meslek Yüksek Okulu hakkında ilçe yönetimini bilgilendirdi.

Meslek Yüksek Okulu’nun açılması için YÖK’le görüşmelere devam ettiklerini belirten Osman Yıldırım, “Havacılık ve Uzay Meslek Yüksek Okulu’nda 1 sene İngilizce hazırlık,  olmak üzere toplam 3 senelik teknik ağırlıklı bir eğitim verilecek. Bu okul, havacılıkla ilgili her personelin yetiştirildiği, donanımlı bir okul olacak. Pilotu da, teknisyeni de, hostesi de bu okul yetiştirecek. Bu okuldan mezun olanlar işsiz kalmayacak; öğrencilerimiz mezun olur olmaz THK bünyesinde, Türk Hava Yolları’nda, İçişleri Bakanlığı’nda işe girebilecek.” dedi.

Anlatılanları büyük bir memnuniyete dinleyen kaymakam Dr. Ahmet Cengiz, “Bu okul, Pursaklar’daki gençlerin geleceği olacak; bu yüzden mutlaka Pursaklar’da açılmalı.” dedi. THK’nın çok büyük işlere imza attığını ifade eden Başkan Selçuk Çetin ise, “İlçemizde eğitim adına çok büyük adımlar attık. Bu okul için bir seneyi aşkın süredir THK ile iç içeyiz. Türkiye’nin ilk havacılık ve uzay meslek yüksek okulu ilçemize açılması, gençlerimiz için bulunmaz bir fırsat. Bu fırsatı en güzel şekilde değerlendirip, Pursaklar’ı Türkiye’nin havacılık üssü haline getirmek için belediye olarak elimizden gelen yardımı ve desteği sunmaya hazırız.” dedi.

TÜM MODELLER PURSAKLAR'DA YARIŞACAK
Pursaklar semalarında gerçekleşen uçuşta havacılık ve uzay yüksekokulu için uygun olabilecek yerlere bakıldı. THK heyeti, Pursaklar’da açılması düşünülen havacılık parkı projesi hakkında ilçe yönetimini bilgilendirdi.

Konu ile ilgili bilgi veren THK Pursaklar Şube Başkanı Erkan Karaarslan ilerleyen vakitlerde Pursaklar’a bir havacılık parkı yapmayı planladıklarını söyledi. Bu konuda Pursaklar Belediyesi ile görüşmelerin devam ettiğini söyleyen Karaarslan, “,Yapılacak olan parkta model uçak, model araba, hatta model tekne için alanlar olsun istiyoruz. Hafta sonunda herkes ailesini alıp gelsin, çocukları ile model uçak uçursunlar, yarış yapsınlar, güzel vakitler geçirsinler istiyoruz. Aynı zamanda bu park bir piknik alanları, kamelyaları ile herkesin uğrak yeri olacak bir park olsun istiyoruz.

MODEL UÇAK KURSLARI PURSAKLAR'DA VERİLECEK
THK’nın vermiş olduğu kurslar hakkında Pursaklar heyetini bilgilendiren Yıldırım, uçuş sonrası kaymakam Ahmet Cengiz’e ve belediye başkanı Selçuk Çetin’e ve Türk Kuşu Tesisleri Model Uçak Okulunu gezdirdi. Heyet okulun gezilmesinin ardından uçak simülatörünü test etti ve yangın söndürme uçaklarını gezdi.

Cengiz ve Çetin model uçak kursları hakkında yetkililerden bilgi aldı. THK’nın projelerini ve faaliyetlerini hayranlıkla dinleyen Pursaklar kaymakamı ve belediye başkanı ilçe olarak böyle büyük projelere seve seve ev sahipliği yapacaklarını söyledi.

THK Başkanı Osman Yıldırım, model uçak kurslarının Pursaklar heyetinden büyük ilgi görmesi üzerine, kursların Etimesgut’tan, Türkiye’nin havacılık üstlerinden birisi olmaya hazırlanan Pursaklar’a taşınması yönünde talimat verdi. Bunun yanı sıra Pursaklar’daki liselerde model uçak eğitiminin seçmeli ders olarak olabilmesi için girişimler devam ediyor.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler