Putin karşıtı spiker canlı yayında istifayı bastı

Putin karşıtı spiker canlı yayında istifayı bastı

Rusya’nın İngilizce yayın yapan uluslararası haber kanalı Russia Today’in (RT) ABD’li sunucusu canlı yayında istifa etti.

“Rusya’nın Kırım’a müdahalesi yanlıştır” diyen Liz Wahl, canlı yayında, Sovyet döneminde yaşadıkları baskıdan ötürü 1956 yılında Macaristan’dan ABD’ye göç eden bir aileden geldiğini anlattı. Wahl, “Amerikalı olmakla gurur duyuyorum ve doğru haber vermenin önemine inanıyorum. Bu yüzden de bugünkü yayının ardından istifa ediyorum” dedi.

Wahl, Rusya’nın Kırım’a müdahalesinin ardından Putin’i protesto eden ikinci RT sunucusu oldu. Geçtiğimiz Salı günü RT’in bir diğer ABD'li spikeri Abby Martin, canlı yayında Moskova’nın Ukrayna politikasını sert sözlerle eleştirmişti. Kremlin’in medya uzantısı olarak görülen kanalın Washington ofisinde hazırlanan “Breaking the Set” programının sunucusu Martin, yayını kapatırken “Ukrayna ve Rusya’nın askeri işgali hakkında kalbimden geçen düşünceleri söylemek istiyorum” diyerek görüşlerini dile getirmişti. Ancak Martin halen RT'deki görevine devam ediyor.

KANALDAN AÇIKLAMA YAPILDI
Wahl’ın istifasının ardından RT kanalı bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Bir gazeteci içinde bulunduğu organizasyonun editoryal duruşuyla ters düşüyorsa şikayetlerini editörlerine bildirmelidir. Eğer anlaşmazlık çözülemiyorsa bir profesyonel gibi istifa edilmelidir. Ancak kişisel kararını büyük bir şova dönüştürmek, kendi reklamını yapmaktan başka bir şey değildir. Liz’e seçtiği yolda başarılar diliyoruz” denildi. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler