Quaresması yetti - İZLE

Quaresma'sı yetti - İZLE

Beşiktaş, 2-0'dan 2-2'ye gelen maçta müthiş oynayan Q7'nin son dakika golüyle Maccabi'yi devirdi...

UEFA Avrupa Ligi E Grubu'nda 6 puanla ikinci sırada bulunan Beşiktaş, İstanbul'da 5-1 yendiği Maccabi Tel Aviv'i 3-2 mağlup etti.

Kara Kartal bu galibiyetle puanını 9'a yükseltti. Stoke City ile deplasmanda 1-1 berabere kalan Dinamo Kiev ile puan farkını 3'e çıkarıp 2. tur şansını artırdı.  Grupta son maçlar 14 Aralık'ta oynanacak.

Beşiktaş Stoke City'yi konuk edecek. Dinamo Kiev ise Maccabi'yi ağırlayacak.

Eğer Beşiktaş İngiliz temsilcisini mağlup ederse gruptan lider olarak çıkacak.
Fiyapı İnönü'de berabere kalırsa diğer maçın skorunu beklemeden tur atlayacak.

Karşılaşmaya kontrollü başlayan Beşiktaş, öncelikle savunma güvenliğini ön planda tutup, oyunu kendi yarı sahasında kabul etti. İlk dakikalarda kalesinde tehlikeler yaşayan siyah-beyazlılar, 25. dakikadan sonra kanatları kullanıp, oyunda dengeyi kurdu. İlk yarının son anlarında Quaresma'nın mükemmel golüyle öne geçen Beşiktaş, devreyi de 1-0 üstün kapadı.

Maccabi Tel Aviv ise maça baskılı başladı. Gruptaki ilk galibiyetini almak isteyen İsrail temsilcisi, ilk yarıda hücum ağırlıklı bir oyun ortaya koyduysa da girdiği pozisyonları değerlendiremedi. Maccabi Tel Aviv, son dakikada Quaresma'nın golüne engel olamayınca, soyunma odasına 1-0 yenik gitti.

İkinci yarıya iyi başlayan temsilcimiz Beşiktaş, duran topla golü bularak skoru 2-0'a getirdi. Sol kanattan Fernandes'in kullandığı kornerde Ernst iyi yükseldi. Ernst'i geçen topa hareketlenen İbrahim Toraman, kaleciden önce topa hamle yaparak topu filelerle buluşturdu. Skor üstünlüğünü eline geçiren Beşiktaş takımı ikinci golün ardından oyunu rölantiye aldı. Orta alanda fazla top kaybı yapan siyah beyazlı takım, şanssız denebilecek bir pozisyonda topu ağlarında gördü.

59. dakikada sağ kanattan kullanılan korneri Beşiktaş savunması bir türlü uzaklaştıramadı. Pozisyonun devamında Yeini, Cenk ve Sivok'un önünden son bir hamle ile topu ağlara gönderdi. Yediği golün ardından toparlanamayan Beşiktaş, kalesinde pozisyon vermenin cezasını bir kez daha çekti. 70. dakikada Logasi'nin ceza sahası dışından çektiği şutu, Fernandes ve Ernst kesemedi. Kaleye giden top Cenk'in üzerinden geçti ve ağlarla buluştu.

Karşılaşmada nefeslerin tutulduğu son dakikalarda ise sahneye çıkan isim yeniden Portekizli yıldız Ricardo Quaresma oldu. 90+3. dakikada Quaresma, ceza sahası dışından aldığı topu çalımlarla ceza sahası içine soktu. Quaresma kaleciyle karşı karşıya kaldığı anda topu köşeye gönderdi ve skoru belirledi. Ve Beşiktaş sahadan 3-2 galip ayrıldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler