Ramazan Aktaş ihmalin kurbanı mı?

Ramazan Aktaş ihmalin kurbanı mı?

Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde yeni bir sağlık skandalı yaşanmış olabilir mi?!

Çankırı'da arefe günü yaşan trafik kazasında yaşamını yitiren 32 yaşındaki üç çocuk babası Ramazan Aktaş'ın Devlet Hastanesi acil servisindeki ölümü bazı soruları gündeme getirdi.

Sözcü18 Haber Merkezi'ne ulaşan bilgiye göre; Balıbağı mevkiinde yaşanan trafik kazası sonrası Çankırı Devlet Hastanesi acil servisinde ilk müdahalesi yapılan Ramazan Aktaş'ın 'iç kanama' teşhisinin ölüm saatinden çok kısa bir süre önce konulduğunu ve bu nedenle yaşamını yitirdiği iddia edildi.

İddiaya göre; Kaza sonrası saat 15.05'de Acil Servise giriş yapan kazazede Ramazan Aktaş'a müdahaleyi yapan doktor, tomografi çekimlerinden sonra, vücudunun bir omuzunda ve de göğüs kısmında morluklar olan kazazedeyi gözlem odasına alıyor.

Ramazan Aktaş'ın hastane kayıtlarına göre saat 17.24'de yaşamını yitirmeden kısa bir süre öncesine kadar 'iç kanama'nın şiddetinin artması nedeniyle tüpe bağlandığı ancak kurtarılamadığı öğrenildi.

acilservisteyasaminiyitirdi-ramazanaktas-cankiri-sozcu-resim-07.jpg

"İÇ KANAMA BELİRTİLERİNİ DOKTOR ATLAMAMALI"
Konuyla ilgili olarak bilgisine başvurduğumuz bir uzman hekim "Acil Servise 'özellikle trafik kazası' sonrasında gelen yaralıda öncelikli olarak aranması gereken bir müdahaledir. Doktor, hastanın bilincinin açık olup olmadığına, öksürük ve kusma belirtisi olup olmadığına bakar. Bununla birlikte hasta naklinde bulunan görevlilerle irtibat kurularak hastanın durumuna göre ön tedbirleri alır. İddiaların boyutuna göre soruşturma açmak hastane yöneticilerinin ve de cumhuriyet savcısının görevidir" demekle yetindi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
31 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler