Raşit Çelebi'ye disiplin yolu gözüktü!

Raşit Çelebi'ye disiplin yolu gözüktü!

AKP Orta ilçe kongresinde yaşanan olaylarda başrolü oynayan Çankırı İl Gençlik Kolu Başkanı M. Raşit Çelebi disiplin yolunda...

Cumartesi günü gerçekleştirilen AKP Orta ilçesi 5. Olağan kongresinde yaşanan olaylarda aktif rol oynayan İl Gençlik Kolu Başkanı M. Raşit Çelebi'nin disiplin kuruluna sevkedilmesi bekleniyor.

AK Parti'nin Orta ilçe kongresinde yaşanan olayların yankısı sürüyor. Gelişmelerle ilgili olarak Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin sorularını cevaplandıran İl Başkanı Salim Çivitcioğlu "AK Parti teşkilatı olarak, hiçbir organizasyonumuza 'bindirilmiş kıta'lara gerek görmeyecek kadar sahip olduğumuz büyüklüğümüz ortadadır. Ancak dün Orta'da böylesi bir organizasyona gerek duyan partililerimizle karşılaştık. Yaşanan durum bizler için üzücüdür ve de bir o kadar vahimdir." dedi.

'KONGREDE ÇIKAN ADAY HENÜZ PARTİ ÜYESİ DEĞİLDİ!'
AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu sözlerini şöyle sürdürdü: "Orta ilçe kongremizde yaşanılan gerginliğin emareleri kongre öncesinden belliydi. Genel Başkan Yardımcımız Mehmet Ali Şahin'in eşinin cenaze töreninden sonra Çankırı'ya döndüğümde, Harun Canbaz isimli partilimiz ziyaretime gelerek kendisinin Orta ilçe başkanlığı için aday olacağını ifade etti. Ben de kendisine 'Kongre ile ilgili hazırlıklarımızı tamamladığımızı, yeni emekli olması hasebiyle Halil Akpunar'ın listesinde görev verebileceğimizi ifade etmeme karşın, kendisi ısrarla 'böyle bir teklifi kabul etmem mümkün değil, kendim liste çıkartacağım' dedi. Görüşmemiz öncesi Ankara'da bugün için bilinmeyen bazı dostların araya girmesiyle Genel Merkez'de partimize üye yapılmış. Yapılan üyeliğin kongre takvimi için geçerli olması mümkün değil. Böylesi sıcak gelişmeler karşısında Orta ilçe kongresinde Divan Başkanı olarak görev aldım. Bütün bu gelişmelerin ardından salona Çankırı'da getirilen yaklaşık 40-50 kişilik grup bazı olayların da habercisi olarak karşımızda duruyordu. Böylesi bir organizasyona neden gerek duyulduğunu hâla anlamış değilim. Hele hele parti içinde kuruluşundan bu yana disipline verilen önem ortadayken, yılların partilisi arkadaşlarımızın bu durumu görmezden gelerek hal ve davranış sergilemeleri işin bir diğer üzücü boyutu. İl Gençlik Kolu Başkanımızın çıkan ya da çıkacak olayları yatıştırmaya yönelik gayret göstermesi beklenirken, bunun tam tersi bir davranış sergilemesi oldukça ilginç ve de bir o kadar şaşırtıcı! Kendisinin kongrede sergilediği davranışlarla ilgili partililerimizden gelecek şikayetle birlikte tüzük gereği yapılması gereken işlemler yapılacaktır."

GYY Vedat Beki Başkan Çivitcioğlu'na "İl Gençlik Kolu Başkanı'nın disiplin kuruluna sevkedilmesi sözkonusu mu?" şeklindeki soruya "Dediğim gibi, kongre salonunda bulunan partililerimizden gelecek şikayetle birlikte İl Disiplin Kurulu'na sevkedilmesi mümkün" yanıtını verdi.

GEREKİRSE KALAN 4 İLÇE KONGRESİNDE DİVAN BAŞKANI OLURUM
AK Parti Çankırı İl Başkanı Salim Çivitcioğlu sözlerini "Önümüzde Şabanözü, Eldivan, Çerkeş ve Kızılırmak kongreleri var. Orta'da yaşanılan olayların benzerlerini bir kez daha yaşamama adına gerekirse bu kongrelerde divan başkanlığı koltuğuna oturmamı da benden bekleyebilirsiniz" şeklinde tamamladı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
22 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler