Real Madrid arayı açıyor - İZLE

Real Madrid arayı açıyor - İZLE

La Liga'da liderlik koltuğunda oturan Real Madrid, geriye düştüğü Levante karşısında istediğini aldı.

La Liga'da zirvede yer alan Real Madrid, takipçisi Barcelona'nın Osasuna'ya 3-2 yenildiği 23. haftada Levante'yi Bernabeu'da konuk etti.

İki ekip arasında Eylül 2011'de oynanan maçı Levante 1-0'lık sonuçla kazanmıştı. Başkent devi, hem rakibinden rövanşı almak; hem de Barça ile arasındaki puan farkını 10'a çıkarmak istiyordu.

Real Madrid
Casillas, Arbeloa, Pepe, Ramos, Coentrao, Granero, Xabi Alonso, Özil, Ronaldo, Higuaín, Benzema

Levante
Munúa, Javi Venta, Ballesteros, Cabral, Del Horno, Farinos, Iborra, El Zhar, Valdo, Oscar Serrano, Kone

Ev sahibi Real Madrid'de, sakatlığı bulunan milli oyuncumuz Hamit Altıntop kadroda yer almazken; bir diğer milli futbolcumuz Nuri Şahin ise yedek kulübesinde oturdu.

Mücadele öncesinde; bir dönem Fenerbahçe'de de forma giyen Real Madrid'in sembol ismi Brezilyalı Roberto Carlos, ödüllendirilirken, taraftarlardan büyük alkış aldı.

Maça oldukça moralli başlayan Real Madrid 5. dakikada golü kalesinde gördü. Sağdan Farinos'un kullandığı serbest atışta Ramos'un kafasından seken topu, arka direkte kafaylara ağlara yollayan Cabral, Real'i şok etti.

Golden sonra baskıya başlayan Real Madrid, 7. dakikada Benzema ile golü buldu ancak ağlara giden top ofsayt gerekçesiyle sayılmadı. Levante kalesini adeta abluka altına alan Real Madrid, 43. dakikada penaltı kazandı. Ceza sahası içinde topu eliyle kontrol eden Iborra, penaltıya sebebiyet verdi; ikinci sarı karttan kırmızı görüp oyun dışında kaldı.
45. dakikada atışı kullanan Ronaldo, skora denge getirdi; La Liga'daki 25. golünü kaydetti. İlk yarı 1-1 sona erdi.

10 kişi mücadele eden rakibi karşısında ikinci yarıya hızlı başlayan Real Madrid, 50. dakikada öne geçti. Higuain'in sağdan yaptığı ortada müsait durumda kafayu vuran Ronaldo, maçtaki ikinci golüne imzasını attı; ligdeki gol sayısını 26 yaptı.

57. dakikada bireysel yeteneklerini konuşturan Ronaldo, hat trick yaptı. Sol çaprazda rakibinden sıyrılan Portekizli yıldız harika bir vuruşla topu ağlara gönderdi ve ligdeki 27. golünü filelere gönderdi.

10 kişi kalmasına rağmen dağılmayan Levante, 63. dakikada farkı 2'ye indirdi. Serrano'nun soldan yaptığı ortada, çok iyi bir zamanlamayla topa kafayı vuran Kone durumu 3-2'ye getirdi.

Levante'nin umutlanmasına izin vermeyen Real Madrid, 66. dakikada 4-2'yi buldu. Ronaldo'nun pasıyla sol çaprazdan ceza sahasına giren Benzema, açısını düzelttikten sonra topa çok şık vurdu ve La Liga'daki 11. golünü buldu.

Günün başarılı ismi Mesut Özil, 69. dakikada önemli bir şansı kullanamadı. Rakibinden çok şık sıyrılan ve ceza sahasına giren Türk asıllı Alman oyuncunun plase vuruşu yan direğe çarptı.

Kalan sürede skoru koruyan Başkent devi, sahadan 4-2 galip ayrıldı ve zirve yarışında bir engeli daha geride bıraktı.

22 maç sonunda puanını 58 yapan Real Madrid, ezeli rakibi Barcelona ile arasındaki puan farkını 10'a çıkardı. Galibiyet özlemi 7 maça çıkan Levante ise 32 puanda ve 4. sırada kaldı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler