Real Madrid Avrupa'nın en büyüğü

Real Madrid Avrupa'nın en büyüğü

Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid, Atletico Madrid'i seri penaltı atışlarında mağlup ederek toplamda 11. kez Avrupa'nın en büyüğü oldu.

Finale gelene kadar Barcelona ve Bayern gibi turnuvanın en büyük favorilerini eleyen Atletico ise 3. kez çıktığı finalde yine hüsran yaşadı.

UEFA Şampiyonlar Ligi finalinde Real Madrid ve Atletico Madrid karşı karşıya geldi. Milano’da oynanan maçın 90 dakikası ve ekstra 30 dakikalık uzatma bölümü 1-1′ ile sona erdi. Real Madrid, 15’te Sergio Ramos’ün golü ile öne geçti. Atletico Madrid, ikinci yarının başında, 47’de Antoine Griezmann kullandığı penaltıdan faydalanamadı. Yannick Carrasco, 79’da mücadeleye beraberliği getirdi.

Seri penaltı atışları sonucunda gülen taraf Real Madrid oldu. Real Madrid’de hata yapan olmazken, Atletico’da Juanfran 4’üncü penaltıyı direğe nişanladı. Son penaltıda topun başına gelen Cristiano Ronaldo, topu ağlarla buluşturdu ve takımını son 3 sezonda 2. kez büyük zafere taşıdı. Real Madrid, Milano’daki zaferiyle birlikte 11. Şampiyonlar Ligi kupasını kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler