Real Madrid dondu kaldı! İZLE

Real Madrid dondu kaldı! İZLE

Şampiyonlar Ligi (D) Grubunda Borussia Dortmund, Real Madrid'i Signal Iduna'da ağırladı ve zorlu maçta kazanmayı başardı.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda ilk iki sırada olan ve üst üste yapacakları maçlar büyük önem taşıyan Real Madrid ile Borussia Dortmund, Almanya'da karşılaştı. Evinde Ajax'ı devirip City deplasmanından puan alan ev sahibi ekip, bu iki takımı toplam 7 gol atıp 6 puan toplayarak geçen Real Madrid'i Signal Iduna'da ağırladı, zorlu maçta kazanmayı başardı. 

MAÇIN GOLLERİNİ İZLEMEK İÇİN - TIKLA

Mücadelede 36. dakikada Robert Lewandowski ev sahibi ekibin 65 bin taraftarını ayağa kaldıran golü atarken, Cristiano Ronaldo bu sevincin 2 dakika sürmesini istedi ve ilk yarı bu gollerle noktalandı. Ancak ikinci yarıda da Dortmund gol arayışlarında sonuca ulaştı ve 64'te Schmelzer ile tribünler bir kez daha ayağa kalktı. Son dakikalarda İspanyol devi baskı kurmaya çalıştı, heyecan kasırgası şeklinde geçen anlardan gol sesi çıkmayınca müthiş maçta Real Madrid ilk yenilgisini tadarak sahadan yenik ayrıldı. 
 
Bu sonuçla Borussia Dortmund grupta 7 puanla zirveyi ele geçirdi ve kuralar çekildiğinde City ile birlikte favori gösterilen Real Madrid'in önüne geçmeyi bildi. 6 puanlı Madrid ekibi 6 Kasım'da Dortmund temsilcisini Santiego Bernabeu'da ağırlayacak. 
 
BORUSSİA DORTMUND: 2 - REAL MADRİD: 1
 
Stat: Signal Iduna Park 
 
Hakem: Viktor Kassai (Macaristan) 
 
BORUSSİA DORTMUND: Weidenfeller, Subotić, Hummels, Piszczek, Schmelzer, Kehl, Bender, Götze, Reus, Grosskreutz, Lewandowski
Yedekler: Langerak, Löwe, Felipe Santana, Leitner, GündoÄŸan, Perišić, Schieber 
 
REAL MADRİD: Casillas, Varane, Pepe, Ramos, Khedira, Özil, Xabi Alonso, Essien, Di María, Ronaldo, Benzema
Yedekler: Adán, Carvalho, Albiol, Kaká, Modrić, José Callejón, Higuaín 
 
AJAX: 3 - MANCHESTER CITY: 1
 
Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda ilk iki maçında kötü sonuçlara imza atan iki ekip, Amsterdam Arena'da karşılaştı. Daha önce Real Madrid'e kaybedip Dortmud'dan 1 puan alan City, bu iki takıma da kaybeden Ajax'a konuk olduğu maçta adeta şok yaşadı. Grupta 1 puanda kalan İngiliz devi son sıraya inerken, Ajax ilk puanlarını elde etti. 
 
 
Mücadelede henüz 22. dakikada Nasri uzak köşeye soldan şutuyla takımını öne geçirdi ancak ev sahibi ekip mücadeleyi bırakmayacağını ilk yarının sonunda Siem De Jong'la bulduğu golle gösterdi ve devre bu skorla kapandı. 
 
İkinci yarıda ise Niklas Moisander 57'de Ajax tribünlerini ayağa kaldırdı, Christian Eriksen ise 68'de takımını rahatlatan golü kaydetti. Mücadele bu skorla noktalanırken, Hollanda temsilcisi ilk 3 puanını zorlu bir maçtan çıkartmış oldu. 
 
Grubun üst tur için favorilerinden gösterilen Manchester City ise bu skorla adeta dibe çakıldı. Ajax'ın da ilk 3 puanını kazanmasıyla birlikte 1 puanıyla son sıraya gerileyen Roberto Mancini'nin ekibi, 6 Kasım'da evinde Ajax'ı konuk ederek rövanşı ve itibarını geri almaya çalışacak. 
 
DEVLER LİGİ'NDE OYNANAN DİĞER MAÇLARDA
 
3. maçların ardından (A) Grubu'nda Porto, (B) Grubu'nda Schalke 04, (C) Grubu'nda Malaga ve (D) Grubu'nda Dortmund lider durumda bulunuyor.
 
(A), (B), ve (C) gruplarında yapılan maçlarda alınan sonuçlar şöyle:
 
A GRUBU
Dinamo Zagreb - PSG..................(0- 2)
Porto -Dinamo Kiev.......................(3 - 2)
 
B GRUBU
Montpellier - Olympiacos.............(1 - 2)
Arsenal - Schalke 04....................(0 - 2)
 
C GRUBU
Malaga - Milan..............................(1 - 0)
Zenit - Anderlecht.........................(1 - 0)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler