Real Madrid finalist

Real Madrid finalist

Şampiyonlar Ligi'nde ilk finalist Real Madrid oldu. Son şampiyon Bayern'i deplasmanda 4-0 yenen Real, tarihinde 13.kez Kupa 1'de final oyanayacak.

Şampiyonlar Ligi'nde erken final olarak görülen Bayern-Real Madrid eşleşmesinin  2. maçı nefesleri kesti. İlk maçı defans yaparak 1-0 kazanan Real Madrid karşısında Bayern'in yeni topa sahip olması bekleniyordu. İlk maçta yedek bekleyen Müller de bu kez 11'deydi. Real’de ise Bale Isco’nun yerine sahadaydı.  

Allianz Arena'da müthiş taraftar desteğiyle mücadeleye başlayan Bayern, şok bir golle yenik duruma düştü. 16. dakikada kullanılan kornerde iyi yükselen Ramos, takımını öne geçirdi ve adeta Bayern'in havlu atmasını sağladı. 2 dakika sonra yine kafayla farkı ikiye çıkaran Ramos, hem Devler Ligi yarı finalinde 2 gol atan ilk defans oyuncusu olarak tarihe geçti, hem de 2 yıl önce kaçırdığı penaltıyla finale yolladığı Bayern'den intikamını almış oldu. 

Golden sonra kontrolü ele elan Real Madrid, 34. dakikada muhteşem ikilisiyle farkı 3'e çıkardı. Di Maria'nın pasını alan Bale, hızıyla defansı ekarte ettikten sonra Ronaldo'yu gördü. O da topu ağlara gönderip Devler Ligi'ndeki 15. golüne ulaştı ve rekorun sahibi oldu. Bale de bu sezonki 16. asistiyle 5 büyük ligde en çok asist yapan oyuncusu oldu.

İkinci yarıda Real Madrid kontrolü bırakmadı ve son dakikada Ronaldo'nun serbest vurştan attığı golle karşılaşmayı 4-0 kazanarak Lizbon’daki Şampiyonlar Ligi finaline yükselen ilk takım olmayı başardı. 

Bayern’den 2 sezon öncesinin rövanşını  alan İspanyollar, Almanya’da rakibini de ilk kez yenmiş oldu. 9 kez Kupa 1’i kazanarak Avrupa’nın en başarılı takımı olan Real, 13. kez finale yükseldi. Son olarak 2002’de finale yükselen Eflatun Şimşekler, Leverkusen’i 2-1 yenerek kupaya uzanmıştı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler