Real Madridin muhteşem dönüşü

Real Madrid'in muhteşem dönüşü

İspanya ve İngiltere şampiyonları Devler Arenası'nın açılışında karşı karşıya geldi.

Futbolu seven herkes bu maçı ellerini ovuşturarak bekliyordu. Çünkü birçok kişi tarafından futbolun en önemli, en kaliteli ve en değerli turnuvası olan Şampiyonlar Ligi başladı. Hem de öyle bir başladı ki dünyanın en iyi 2 ligi olarak gösterilen İngiltere Premier Lig ile İspanya La Liga'nın şampiyonlarını karşı karşıya getirdi.

Oyun anlayışları olarak da birbirlerine çok benzeyen, hızlı ve sonuca giden futbolu tercih eden Real Madrid ile Manchester City'nin maçı adeta bir futbol şöleni olacağının sinyalini veriyordu. Fakat günümüz futbolunun en büyük düşmanlarından “tedbir taktiği ne yazık ki bu maçı da vurdu. Real Madrid sahaya yaratıcılıktan uzak, defansif bir orta sahayla çıkarken, Manchester City ise tamamen gol yememeyi düşünen bir anlayışla mücadeleye başladı.
 
Buna rağmen yetenekli futbolcuların çokluğu kısa süreli heyecanlar yaşatmaya yetti. 9'da Ronaldo soldan ceza sahasına girdi. Kompany'i ekarte eden Portekizli'nin şutunda kaleci Jo hart başarılıydı. 12'de benzer pozisyonda Ronaldo-Hart mücadelesini yine Hart kazandı. 21'de oluşan karambolde gol sesi çıkmadı. Temposuz geçen ilk yarının son tehlikesi Di Maria'nın ortasında geldi. Higuain'in şutu auta gidince soyunma odalarına 0-0'la gidildi.
 
İkinci yarıda ilk yarının kopyası gibi başladı. Real Madrid, İngiliz ekibinin sahasına iyiden iyiye yerleşirken, Bu sırada Marcelo'nun 5 dakika arayla çektiği iki şut az farkla auta çıktı. Artık gol için fazla beklemeye sabrı kalmayan Mourinho Mesut'u 65'te oyuna alarak hucüm vitesini arttırmayı planladı. Derken futbolun cilvesi tekrar ortaya çekti.
 
Kontra atakta, daha önce topu benzer şekilde iki kez daha rakip kaleye taşayan ve yıkılmayan Yaya Toure kaptığı topu maçın spikeri Ercan Taner'in deyimiyle “Usain Bolt” hızıyla tehlike bölgesine getirdi ve Dzeko'yu kaleciyle karşı karşıya bıraktı. Dzeko ise bu ikramı geri çevirmedi: 0-1. Yediği golle sarsılan Madrid amansızca City kalesine yüklenmeye başladı.
 
Gol gecikmedi, çekirge 3. kez zıplayamadı ve Marcelo'nun 3. uzaktan şut denemesi ağlarla buluştu: 1-1.
 
Gelen gollerle, iki takımda özüne döndü. Top bir o kalede bir bu kalede tehlike yaratmaya başladı. Futbolseverler bayram etti. 2 takımda bir anda şampiyonların mücadelesinin hakkını vermeye başladı.85'te Kolarov frikikten akıllıca vurdu. Seken top Casillas'ı avladı: 1-2.
 
Bu golden sonra ise Real Madrid Santiago Barnebau'daki “çılgın” maç çevirmelerinden birine daha başladı. Yediği golden 2 dakika sonra Benzema ceza sahası üzerinde harika döndü, müthiş vurdu: 2-2.
 
Fakat bu gole kadar henüz konuşmayan birisi daha vardı. Cristiano Ronaldo 90'da sahneye çıktı. Soldan rakibini ekarte edip harika vurdu. Hart'ın topa müdahale edememesiyle, bu ziyafet niteliğindeki 20 dakika son buldu: 3-2

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler