Recep Amcanın evi yenilendi

Recep Amcanın evi yenilendi

Recep Gökçe ile ölen madencinin eşi ve çocuklarının oturduğu birbirine bitişik 2 katlı ev, Kanal D'de yayınlanan 'Evim Şahane' programı tarafından baştan aşağı yenilendi.

Karaman’ın Ermenek İlçesinde, maden ocağını su basması sonucu yaşamını yitiren 18 maden işçisinden, oğlu Tezcan Gökçe’nin cenaze namazı sırasında ayağındaki yırtık lastik ayakkabıyla gündeme gelen Recep Gökçe ile ölen madencinin eşi ve çocuklarının oturduğu birbirine bitişik 2 katlı ev, Kanal D’de yayınlanan ‘Evim Şahane’ programı tarafından baştan aşağı yenilendi.

Ermenek’in Pamuklu Köyü Cenne Mevkii’nde 28 Ekim Salı günü Has Şekerler Madencilik Şirketine ait kömür ocağında, eski ocakta biriken suyun basması sonucu mahsur kalan 18 işçi yaşamını yitirdi. Facianın ardından başlaşan ve 38 gün süren kurtarma çalışmalarında 18 işçinin cesetleri çıkartıldı. Ölenler arasında bulunan, Kazancı Beldesi Gökçeler Mahallesi’nde oturan 2 çocuk babası 39 yaşındaki Tezcan Gökçe’nin babası 75 yaşındaki Recep Gökçe, oğlunun cenaze töreninde yırtık kara lastik ayakkabısıyla katılmasıyla gündeme geldi. Eşi 74 yaşındaki Ayşe Gökçe de kurtarma çalışması sürdüğü sırada ‘Oğlum yüzme bilmez ki, suyun içinde ne yaptı’ sözleriyle Türkiye’yi ağlatmıştı.

'EVİM ŞAHANE’ 
Recep Gökçe’nin ölen oğlu Tezcan Gökçe ile bitişik olan evi Kanal D’de yayınlanan ‘Evim Şahane’ programı tarafından yenilendi. Alt katı kiler olarak kullanılan 2 katlı evin dışı sıvanarak pencereleri değiştirildi. Recep Gökçe’ye ait olan evin ahşap merdivenleri yenilendi. Evin içerisi şark odası şeklinde döşendi ve içerisine banyo ve tuvalet yapıldı. Hemen bitişiğinde bulunan ve Tezcan Gökçe’nin eşi Ayşe Gökçe’nin 2 çocuğuyla birlikte oturdu evin içerisi ise tamamen değiştirildi. İç duvarları sıvanarak boyanan, kapıları da değiştirilen eve ankastre mutfak yapıldı. Tuvalet ve duşa-kabin yapılan evde kapılar da yenilendi.

KEŞKE EŞİM ÖLMESEYDİ DE BİZ BERABER YAPTIRSAYDIK
Maden faciasında hayatını kaybeden Tezcan  Gökçe’nin eşi 34 yaşındaki Ayşe Gökçe, duygularını şöyle dile getirdi:

”Özel bir televizyon programından geldiler ve evimizin tüm eksikliklerini tamamladılar. Biz Tezcan ile 11 yıllık evliydik. O ocakta çalıştı, ben de evde hayvanlarımıza bakarak evimizi yavaş yavaş yaptırdık. Eksikliklerimizi de zamanla gideriyorduk. Ama bu facia yaşandı ve eşim hayatını kaybetti. Keşke bu facia yaşanmasaydı da evimiz yenilenmeseydi. Biz eşimle birlikte yavaş yavaş eksiklikleri beraber giderebilseydik.”

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler