Recep Dumanlı'dan Sözcü18'e özel açıklama

Recep Dumanlı'dan Sözcü18'e özel açıklama

MHP'de Çankırı listesinin başında yer alacağı söylentilerine Genel Sekreter Yardımcısı Recep Dumanlı bakın neler söyledi...

MHP Genel Sekreter Yardımcısı ve Çankırı milletvekili aday adayı Recep Dumanlı, Sözcü18 Genel Yayın Yönetmeni Vedat Beki'nin gündemle ilgili olarak yönelttiği üç soruyu cevaplandırdı.

MHP Genel Merkezi 10'uncu kattaki makamında gerçekleşen görüşmede Recep Dumanlı parti tabanında merak uyandıran konularla ilgili soruları yanıtlarken "Sözcü18'i de ilgiyle takip ediyoruz" dedi.

Vedat Beki'nin "Sizinle birlikte Çankırı'da 11 aday adayı var. MHP Çankırı listesine girecek isimler hangi yöntemle belirlenecek?" sorusuna Genel Sekreter Yardımcısı Dumanlı "Bu konuyla ilgili partimiz YSK'ya 'Merkez Yoklaması' yöntemini bildirdi. Bildirilen bu yöntemi Genel Merkez değiştirebilir. Ancak hatırlayacağınız gibi 2011 genel seçimlerinde internet üzerinden partililerimiz sıralamada yer almasını istedikleri 2 adayı belirtmişlerdi. Benzer yöntemin 7 Nisan'dan önce devreye gireceğini ve böylesi bir usul ile parti tabanının tercihinin partimiz Başkanlık Divanı'na yansıması talep ediliyor. Beklenti bu yönde." dedi.

Dumanlı'nın verdiği bu yanıttan sonra "Günlerdir Çankırı'da MHP'liler 7 Nisan listesi ile ilgili düşünce belirtirken 'Listenin başında Recep Dumanlı var' kanaati fazlasıyla yaygın. MHP'nin Çankırı listesinde 1. sıra siz misiniz?" sorusuna Recep Dumanlı "Şu an itibari ile Çankırı listesiyle ilgili sıralamanın yapılmış olması sözkonusu değil. Listeler belli olduğunda Genel Merkezimiz listeyi YSK'ya bildirecek. Bugün için sizin ifade ettiğiniz şekilde parti tabanında ortaya atılan görüşlerle yapılan propaganda doğru değil." dedi.

Ve Dumanlı'ya son olarak "İl Başkanlığınca cumartesi günü gerçekleştirilecek olan 'aday tanıtım toplantısı'na katılacak mısınız?" sorusunu yönelttik. Aldığımız yanıt "Önceki gün de benzer bir toplantı yapıldı ve ben o toplantıya katılmadım. Cumartesi günü de yapılacak olan aday tanıtım toplantısına katılmayacağım." oldu.

Ayrıntılar geliyor...

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
7 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler