Rektör: Gezi; dinsizlerin, sarhoşların, Ermenilerin işi

Rektör: Gezi; dinsizlerin, sarhoşların, Ermenilerin işi

Rotterdam İslam Üniversitesi (IUR) rektörü "Gezi'yi dinsizler, PKK'lılar, sarhoşlar, faizciler ve CHP zihniyeti tertipliyor" deyince Hollanda parlamentosu tepki gösterdi.

Cumhuriyet’ten Yusuf Özkan’ın haberine göre Hollanda’da bulundan Rotterdam İslam Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Akgündüz'ün Gezi eylemleri ve Alevilik ile ilgili görüşleri, parlamentoda tepkiye yol açtı. Hollanda’nın geçen nisan ayında “imam yetiştirmesi” amacıyla denklik verdiği üniversitenin kapatılması istendi. Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher de Rotterdam İslam Üniversitesi'nden açıklama istedi.
 
Akgündüz’ün, İstanbul’daki Gezi protestoları sonrasında kendi adını taşıyan internet sitesinde yayımladığı yorum ve Alevilik hakkındaki görüşleri Hollanda gazetelerinden NRC tarafından kamuoyuna duyuruldu. Makalesinde Gezi protestoları ile 31 Mart ayaklanmasını karşılaştıran Akgündüz, “Gezi Parkı olayları, ikinci bir 31 Mart olayıdır. Orada hedef Sultan Abdülhamid Han’ı iktidardan indirmek ve Osmanlı devletini dağıtmak idi ve irticacılar çıkardı diye birinci Halk Partisi olan İttihat ve Terakki tarafından gerekçelendi. Bu ise dinsizler, PKK ’liler, sarhoşlar, faizciler ve CHP zihniyeti tarafından tertipleniyor. Yani dinsiz bir 31 Mart Olayı’dır” görüşünü savundu.
 
'ALEVİLER, DİNSİZLER, ERMENİLER'
Akgündüz, “Gezi Parkı’nda kimlerin hükümete karşı olduğunu” da şu satırlarla açıkladı:
 
“Hükümetle görüşmek için teşkil edilen komisyona bakarsanız anlayacaksınız: Cami düşmanı mimarlar, komünist sendika liderleri, Müslümanları katleden Esadçılar, Alevilikten nasibi olmayan ve o adı kullanan dinsizler. Yani kısaca Avrupai hayat yaşayan ailelerin çocukları, Ermeniler gibi Türk ve Müslüman olmayan aile çocukları olması dikkat çekmektedir... Avrupalılar ve buna ilaveten Amerika ve İsrail. Avrupa şu anda, belki Gezi’deki serseriler muvaffak olur diye bayram yapıyor.” Basında “Alevi ile evlenilmez, kestiği yenmez” dediği öne sürülen Akgündüz, cemevlerinin “ibadethane olmadığını” da savunuyor. Bu arada IUR’nin yaptığı açıklamada Akgündüz’ün, “düşünce özgürlüğüne dayanarak İslami birikimi ve akademik konular hakkında kendi görüşlerini dile getirdiği, nefret söyleminde bulunmadığı” savunuldu. Hollanda Alevi Dernekleri Federasyonu (Hak-Der), dün Lahey’de düzenlediği gösteride Akgündüz’ü protesto etti.
 
KONU PARLAMENTODA
Konuyla ilgili olarak parlamentoya sunulan önergelerde Akgündüz’ün, “Gezi Allahsızların işi”, “bir erkek karısını dövebilir” dediği, “recmi İslamın içinde geçerli bir ceza” olarak açıkladığı dile getirildi. Başbakan Yardımcısı Lodewijk Ascher de, Akgündüz’ün basına yansıyan görüşlerinin “yenilir yutulur” olmadığını söyledi.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler