Rektör Savaş, bu sorulara yanıt vermeli

Rektör Savaş, bu sorulara yanıt vermeli

Çankırı Karatekin Üniversitesi ile ilgili gündeme taşınan

iddialar her geçen gün hızla artıyor. Buna karşın Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ali İbrahim Savaş, iddialara "net yanıtlar" verme yerine kaçamak yanıtlarla olayı farklı yönlere kaydırma telaşına giriyor.

Son olarak "Uluyazı kayıyor mu?" başlığı ile gündeme getirdiğimiz soruyu "Uluyazı kaymıyor, hafriyat kayıyor" (!) şeklinde yanıtlayarak kamuoyunu hayli aydınlatıcı bir açıklama yapmıştı.

"BIRAKIR GİDERİM" (!) RESTİ
Bununla birlikte yine sayın Rektör "Vatandaşta, 'Rektör birilerinin avucunda! Onların istediği gibi hareket ediyor' algısı oluşursa ben bırakır giderim" diyerek üstü kapalı meydan okuma cüretini dahi göstermişti!

Bize göre mahsuru yok! Paşa gönlü bilir! Ancak, Rektör Savaş'ın söylemleri ile eylemleri arasındaki "derin uçurum" her geçen gün giderek büyüyor... Hoş, sayın Rektör'ün etrafını saran "dalkavuklar"dan ve de "kendi işlerini yaptırma telaşında olan menfaat grubundan" sıyrılarak, kendisinin nerede ve hangi durumda olduğunu görmesi mümkün değil...

SORULAR YANIT BULMALI
Bütün bunları bir yana bırakalım ve son günlerde kamuoyunun merakını cezbeden bazı soruları bu sayfalardan yayımlayarak, bizatihi Rektör Savaş'ın yanıtlamasını bekleyelim:

- "Memur olamaz" raporuna karşın, üniversiteye hangi milletvekilinin oğlu alındı?

- Haklarında mahkemelerde açılmış davaları bulunmasına karşın, Üniversitede görev verilenler kimlerdir? Ve bu kişiler bugün hangi görevleri ifa etmektedirler?

- Üniversitede hangi kadro için iki rektör yardımcısı size baskı yaptı? İşbaşı yapamayan rektör yardımcısının oğluna kadro ilanı verilmeden iş vermeyi düşünüyor musunuz?

- Üçüncü rektör yardımcınız Tokat'tan iki bayanı Çankırı'ya getirdikten sonra, sizler hangi kadroda görevlendirme yaptınız?

- Sağlık Yüksekokulu Müdür Yardımcısı Yrd.Doç. Dr. Müge Uzun'un üniversitedeki göreve getirilmesindeki süreç ile ilgili bilgilendirme yapar mısınız?

- Yakın bir tarihte yaptığınız açıklamada "Biz şehrimizin, ilçelerimizin potansiyelini ortaya çıkartıp, incelemelerde bulunduktan sonra bu potansiyeli daha ileriye taşımak için yeni okullar açarız. Üniversite bu şekilde çalışır. Potansiyeli değerlendirmek ister" dediniz.

Bu düşüncenizden yola çıkarak ister istemez şu soruyu sorma ihtiyacı hissediyoruz: "Yapraklı'nın potansiyeli ne zaman ve hangi zeminde Çerkeş, Kurşunlu, Şabanözü ve Ilgaz'ı geçti ki sizler bu dört ilçe dururken Yapraklı'ya meslek yüksek okulu açtınız?"

Yanıtlarınız bu sayfalardan kamuoyu ile paylaşılacaktır. 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler