Ren kahramanı Ali Kurt yüzüğünden tanındı

Ren kahramanı Ali Kurt yüzüğünden tanındı

Ren kahramanı Ali Kurt nehirde bulununca ilk olarak parmağındaki yüzüğünden kimliği anlaşıldı.

Almanya'nın Köln kentinde, 15 Mart'ta Ren nehrinde boğulmak üzere olan iki kız çocuğunu kurtardıktan sonra nehirde kaybolan Ali Kurt'un bulunduğu kesinleşti. 47 yaşında ve üç çocuk babası olan Kurt'un cesedi nehirdeki bir geminin kaptanı tarafından görülüp polise haber verildi. Bulunan kişinin ilk olarak parmağındaki yüzükten tanınarak Ali Kurt'un ailesine haber verildi. Daha sonra yapılan otopsi sonucu cesedin Ali Kurt'a ait olduğu kesinleşti. 

BİR MEZARI OLACAK
Köln'den yaklaşık 100 kilometre uzakta bulunan Ali Kurt'un yeğeni Oktay Ilgaz, “Dün eniştemizin bulunduğu haberi geldi. Bir yandan sevindik ama kendisini kaybettiğimiz için üzüntümüzü anlatmaya kelimeler yetmiyor. Bugün cenazesinin bize teslim edilmesini bekliyoruz. Pazartesi ya da salı günü ise defin işlemini gerçekleştirmek istiyoruz. Teyzem ve çocukları için buraya defnetmeyi uygun gördük. En azından mezarına gidip konuşurlar, dualarını okurlar, çiçek bırakıp mum yakarlar" dedi.

ONUN OLDUĞU KESİNLEŞTİ
Cenazenin kendilerine teslim edilmesini beklediklerini belirten Ilgaz, Ali Kurt'un Köln'e defnedileceğini belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Bir gemici görmüş ve haber etmiş. İtfaiye ve polis bakmışlar o mu o değil mi diye. Yüzde 99 onun olduğu anlaşılınca bize haber verdiler. Yapılan otopsi sonucu onun olduğu kesinleşmiş. Biz de adetlerimiz törelerimizi yerine getirmek istiyoruz. Cenaze zamanını ayrıca duyuracağız. Duyarlı olan ve bize destek olan herkese çok teşekkür ediyorum. Sözün bittiği yerdeyiz üzüntü ve sevinç, duygularımız karışık. Umut bitti artık umut yok, Ali eniştemiz artık hayatta değil geri gelmeyecek, bizim de görevimiz onu güzel anılarla hatırlamak."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler