Reuters’tan son dakika haberi… Denizbank satılıyor mu?

Reuters’tan son dakika haberi… Denizbank satılıyor mu?

Reuters'ın son dakika olarak geçtiği haberde, Rus Sberbank'ın 2012 yılında aldığı Denizbank'ın satmak için alternatifleri değerlendirdiği iddiası ortaya atıldı. Haberin ardından Denizbank hisselerinde yükselişe geçti.

Konuya yakın dört kaynağın Reuters’a verdiği bilgiye göre, satışla ilgilenenler arasında Körfez ülkeleri olan Bahreyn, Katar ve Dubai’den bazı bankaların adı geçerken, Çin’den de ilgili bir bankanın olduğu belirtiliyor.

Haberin ardından Denizbank hisselerinde yükseliş yüzde 10’un üzerine çıkarken, hisseler kapanışta 13.71 primle 4.81 liradan kapandı. Sberbank haberin yazıldığı sırada konuyla ilgili yanıt vermezken, Denizbank bir yorum yapmadı.

Konuya yakın bir bankacılık kaynağı, “Sberbank satış için alternatifleri değerlendiriyor. Körfez bölgesinden ve Çin’den bankalar satış süreci ile ilgili” ifadesini kullandı. Konuya yakın bir başka kaynak da “Satış süreci ile ilgili çalışmalar hızlandı. Potansiyel alıcılar bu konudaki ilgilerini bankaya bildirdiler” dedi.

Konu hakkında bilgi sahibi bir başka kaynak da “Sberbank çıkmak istiyor. Emirates NBD ilgililer arasında diye biliyoruz, bir Kazak bankasının da ilgililer arasında olduğu belirtiliyor” diye konuştu. Sberbank ile Denizbank’ın ana hissedarı Dexia 2012 yılında Denizbank’ın çoğunluk hisselerinin satışı için anlaşmışlardı. Bankanın satışı yaklaşık 3.5 milyar dolar olarak gerçekleşmişti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler