Reyhanlıda patlama: 13 can kaybı - İZLE

Reyhanlı'da patlama: 13 can kaybı - İZLE

Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü Sınır Kapısı yakınlarında Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta patlama oldu.

Hatay’ın Reyhanlı İlçesi Cilvegözü Sınır Kapısı’ndaki personel lojmanlarının yakınında Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta patlama oldu. Patlamada en az 13 kişi öldü, onlarca kişi de yaralandı. Ölenlerden 5 kişinin Türk olduğu bildirildi.

Cilvegözü Sınır Kapısı bölgesindeki gümrük personelinin lojmanlara çok yakın bir noktada bugün saat 15.00 sıralarında büyük bir patlama oldu.
 
Sınır Kapısının yaklaşık 40 metre ilerisinde Türkiye sınırları içinde Suriye'ye yardım için gönderilen araçların bekletildiği alanda park halindeki Suriye plakalı olduğu tahmin edilen otomobilin olduğu yerde patlamayla birlikte çevresindeki araçlarda da yangın meydana geldi.
 
Suriyeli plakalı bomba yüklü aracın sınırı geçişinin hemen ardından patlatıldığı iddiası Reyhanlı Belediye Başkanı Hüseyin Şanverdi tarafından da doğrulandı.
 
Reyhanlı Devlet Hastanesi yetkililerinin bildirdiğine göre 13 kişi öldü, çok sayıda da yaralı var. Yaralıların hem Türk hem Suriye uyruklu olduğu öğrenildi. Yaralılardan bazılarının hayati tehlikesinin olduğu bildiriliyor. Yetkililer, ölü ve yaralı sayısının artmasından endişe ettiklerini söyledi.
 
BAŞBAKAN ERDOĞAN İÇİŞLERİ BAKANI'NDAN BİLGİ ALDI
 
Başbakan Tayyip Erdoğan, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama hakkında İçişleri Bakanı Muammer Güler'den bilgi aldı. Bakanlar Kurulu toplantısı devam ederken gelen Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlama haberi üzerine Başbakan Erdoğan, İçişleri Bakanı Güler'den konuyla ilgili bilgi aldı. Başbakanlık kaynakları, patlamayla ilgili gelişmelerin Başbakanlık tarafından yakından takip edildiğini açıkladı. 
 
GÖRGÜ TANIKLARI DEHŞETİ ANLATTI
 
Patlamayı yaşayanlar, ''Gördüğümüz manzara çok kötüydü. Kapının Suriye'ye açılan kapısında patlama meydana geldi. Çok ciddi bir panik havası var. Tam kapı vurulmuş durumda. Patlamanın meydana geldiği yerdeki hasarı görünce ölü olduğunu düşünmek yerinde olur. Hedef kapı olarak alınmış'' dedi. (AJANSLAR)
 
HÜKÜMETTEN İLK AÇIKLAMA GELDİ
 
Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamada, 3'ü Türk 12 kişinin hayatını kaybettiğini, 13'ü ağır olmak üzere 28 kişinin yaralandığını bildirdi.
 
"PATLAYICININ CİNSİ TESPİT EDİLEMEDİ"
Arınç, Cilvegözü Sınır Kapısı'ndaki patlamanın Suriye plakalı panelvan minibüste meydana geldiğini belirterek, patlayıcının cinsinin henüz tespit edilemediğini ifade etti.
 
ÖLEN TÜRKLERİN KİMLİKLERİ BELİRLENDİ
 
Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde Cilvegözü Sınır Kapısı'nda Suriye plakalı bomba yüklü bir araçta meydana gelen patlamada ölen Türk vatandaşlarının isimleri belli oldu.
 
Patlamadan sonra Reyhanlı Devlet Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan Ali Sille, Hasan Yumuşak, İbrahim Yalçınkaya ve Abdurrahman Şanverdi hayatını kaybetti. Patlama sırasında cesedi parçalanan bir Türk vatandaşının kimliğinin henüz belirlenemediği belirtildi.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler