Reza Zarrab nasıl zengin oldu? Reza Zarrab kimdir?

Reza Zarrab nasıl zengin oldu? Reza Zarrab kimdir?

İstanbul'daki yolsuzluk ve rüşvet operasyonunda gözaltına alınan Reza Zarrab kimdir? Reza Zarrab neden gözaltına alındı?

Reza Zarrab kimdir? Reza Zarrab ne iş yapar?
 
Reza Zarrab 1984 yılında Bakü’de hayata merhaba dedi. Zengin bir ailenin çocuğu olmasından dolayı küçük yaşlardan itibaren ticaret ile uğraşmaya başladı ve öğrendiği şeyler ile ailesinin servetine servet kattı. Armatörlük, kuyumculuk, petrol ticareti gibi işlerle uğraşan ünlü iş adamı Ebru Gündeş ile evlidir. Bu kadar sengin olmasının en büyük sırrı altın piyasasını çok iyi bilmesi ve yatırımlarını altın üzerinden gerçekleştirmesidir.
 
Hüseyin Zarrab’ın oğulları Reza ve Muhammed Zarrab tarafından İstanbul’da kurulan “Royal Denizcilik ve Endüstriyel Makine Sanayi Ticaret A.Ş.” adlı şirketi 27 Ekim 2011 tarihli Ticaret Sicili gazetesine göre ‘altın’ işlerini de yapmak için ismine bir ek yaptı. Şirketin yeni ismi bu tarihten itibaren “Royal Denizcilik Endüstriyel Makine ve Kıymetli Madenler Sanayi Ticaret A.Ş.” olarak değiştirildi. Reza Zarrab’ın daha önce de İstanbul’da bir kuyumculuk şirketi bulunuyordu.
 
 
Daha sonra çeşitli sektörlerde şirketler kurularak bu şirketler ROYAL HOLDİNG bünyesi altında toplandı. Holding altında toplanan şirketler:
 
Foulad Kaveh (SFK), Royal Denizcilik, Safir Altın Ticaret İthalat İhracat Ltd. Şti., Aln Nafees Exchange, Are Havacılık, Royal Binicilik, Royal Mobilya, Al Salam Ewchange Center
 
FOULAD KAVEH (SFK)
2009 yılı Şubat ayında kurulan Tikme-Dash Kaveh Metal, 2009 Haziran ayında başladığı, 530 dönüm arazi üzerinde, 30 bin m2 kapalı alanda inşa edilen demir-çelik tesisini Mayıs 2012’de faaliyete geçti.
 
159 işçi ve 15 mühendisin çalıştığı tesiste günde 1000 Ton üretim yapılmakta.
 
Şirket Web Sitesi: http://ksico.com/
 
ROYAL DENİZCİLİK A.Ş.
Denizcilik ve Endüstriyel makine alanlarında faaliyet gösteren Royal Denizcilik, 
 
Moskova Radisson Hotel için üretilen 5 adet lüks restoran gemisi, 2010 yılından beri bölgenin en gözde gemileri olarak hizmet vermektedir.
 
Royal Denizcilik, Endüstriyel makine konusunda da girdiği sınavı başarı ile vererek proje danışmanlığını ve makine parkur teminini gerçekleştirdiği Tebriz’deki demir çelik tesisi “Foulad Kaveh”i devreye aldı.
 
Şirket Web Sitesi: http://royaldenizcilik.com.tr
 
SAFİR ALTIN LTD
Altın ithalat ve ihracatı alanında faaliyet gösteren Safir Altın Ticaret Ltd. 2012 yılında parmak ısırtan bir ihracat hacmine ulaşmıştır.
 
Şirket Web Sitesi: http://safiraltin.com/
 
AL NAFEES EXCHANGE
Al Nafees Exchange Center, tüm Ortadoğu’da büyümüş bir kambiyo ve para transferi şirketidir.
 
ARE HAVACILIK
2012 Yılında kurulan Are Havacılık, Bombardier Challenger 300 ile hizmet veren şirketin Web Sitesi: http://www.arehavacilik.com
 
ROYAL BİNİCİLİK
2011 yılında kurulan Royal Binicilik, Web Sitesi: http://www.royalbinicilik.com
 
ROYAL MOBİLYA
İnşaatı 2013 başında biterek Nisan ayında faaliyete giren Royal Mobilya; tamamı 2013 model olan full otomasyonlu makina parkuru ileİstanbul - Tuzla'daki 6300 metrekarelik tesiste faaliyet göstermekte.
 
Şirket Web Sitesi: http://www.royalmobilya.com.tr
 
Reza Zarrab iş adamı kimliğiyle ön plana çıkan ünlü şarkıcı Ebru Gündeş'in kocasıdır. Geçtiğimiz günlerde Ebru Gündeş’in hamileliği kötü sonuçlandığı için en çok konuşulan isimlerden birisi Reza Zarrab olmuştu.
 
Reza Zarrab kaç yaşında ve nereli gibi sorular tam bu evrede sorulmaya başlandı. 
 
İRAN'A ALTIN TRANSFERİNDEN NASIL KAZANDI
Türkiye ile İran arasındaki altın ticaretinin nasıl şekillendiği basit anlatımla aktaran altın piyasasının etkili bir oyuncusu, uygulanan sistemi adım adım şu şekilde anlatıyor...
 
* İran’da devletin imtiyaz (özel hak) tanıdığı işadamları bulunuyor. Dış ticaret yapan bu isimlere devlet daha düşük kurdan döviz sağlıyor.
 
* Tüm işlemler uluslararası piyasalarda hakim para birimi olan ‘dolar’ olarak değil ‘euro’ olarak yapılıyor. Bunun da sebebi, dolarla yapılan işlemlerin ABD’nin sıkı takibinde olması. (İran’a ambargo uygulanıyor, ticaret yapan ABD’li ve Avrupalı şirketlere büyük cezalar kesiliyor)
 
* Elindeki tümeni (İran para birimi) veren imtiyazlı işadamı parasını 2.150 tümen karşılığı 1 euro hesabından dövize çeviriyor. Başka birisi İran piyasasında bu işlemi yapmak istediğinde daha yüksek bir kur olan 2.250 tümenden 1 euro satışı yapılıyor.
 
* Ardından imtiyazlı işadamı İran’dan euro’ya çevirdiği yüklü miktardaki parayı Türkiye’ye getiriyor ve altın alıyor.
 
* Bunun ardından satın aldığı altınları fiziki olarak İran’a ihraç eden İranlı işadamı ülkesinde bunu yüksek kurdan elinden çıkarıyor ve aradaki kur farkından kâr elde ediyor.
 
* Türkiye’de kurulu şirketler üzerinden yapılan bu ticaret sırasında altın sadece İran’a değil Birleşik Arap Emirlikleri ve Dubai gibi ülkelere giderek buralarda da satışı yapılıyor.

 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
4 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler