Rizede yapılan olimpik havuz su tutmuyor

Rize'de yapılan olimpik havuz su tutmuyor

Rize'de, çöp sahasında inşa ettirilen olimpik yüzme havuzu, zeminde oluşan çatlaklar yüzünden su tutmadı.

Rize'nin İslampaşa Mahallesi sahil kesiminde geçmişte çöp döküm alanı olarak kullanılan dolgu sahasında olimpik yüzme havuzu inşa edildi. Yapımına 2011 yılında başlanılan tesisin bir yıl içerisinde bitmesi planlanırken, zeminde sürekli oluşan çatlak yüzünden havuzun bir türlü su tutmaması inşaatın süresini uzattı. Bir süre sonra yüklenici firma inşaatı yarıda bırakarak Rize'den ayrıldı. 1 milyon 853 bin TL bedelli projede yapılan havuz izolasyon çalışmaları ile su kaybı şimdilik durduruldu. Test sürecinden sonra su kaybı yaşanmaması halinde tesisin hizmete açılması planlanıyor.
 
DOLGUNUN ÜZERİNE İNŞAAT
Konuyla ilgili açıklama yapan Rize İnşaat Mühendisleri Odası Başkanı İnşaat Yüksek Mühendisi Murat Yazıcı, izolasyon çalışmalarının uzun vadede sonuç vermeyeceğini belirterek daha ciddi teknik çalışma yapılmaması halinde havuzun önümüzdeki yıllarda yeniden sorun teşkil edeceğini söyledi.
 
HAVUZ SU TUTMUYOR
Havuzun kurulduğu alanın eskiden çöp döküm alanı olduğunu belirten Yazıcı, şöyle konuştu: "Yıllarca çöp döküldü. İnşaata başlamadan önce zemini tam temizlediler mi temizlemediler mi bilmiyorum. Ancak, orası dolgu alanı. Dolgu alanlarında dolguya özel temel tipini, kum kazığı veya fora kazığı gibi tipleri seçmediğiniz sürece orada yaşanan titreşimi önleyemezsiniz. Titreşimi almadan binayı yaparsanız, bugünde karşılaşıldığı gibi binada çatlakların oluşması çok normaldir. O nedenle su tutmaması gayet doğal. Yapılacak uygun teknik çalışmalar ile havuzun su tutmaması önlenebilir. Ama yapılacak izolasyon tedbirleri ile bu sadece birkaç yıl tutulabilir. Ancak, yapısal hata ortadan kalkmamış olur. Bu yıl olmasa seneye yine çatlak oluşur ve su kaybı yaşanır."

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler