Roberto Mancini ile yollar ayrıldı

Roberto Mancini ile yollar ayrıldı

Ve İtalyan Teknik Direktör görevi bıraktı...

Galatasaray'da beklenen gelişme yaşandı ve Sarı kırmızılı kulüp, İtalyan teknik adam Roberto Mancini ile yollarını ayırdığını duyurdu. İtalyan gazetesi Corriere dello Sport ise Mancini'nin Roma takımıyla anlaştığını iddia etti. Bir veda mesajı yayınlayan İtalyan teknik adam "İstanbul’u ve muhteşem taraftarlarını üzülerek terk ediyorum" dedi...

Galatasaray Başkanı Ünal Aysal ile teknik direktör Roberto Mancini arasında dün kritik bir zirve gerçekleşmişti. Başkan Aysal'a ait olan Les Ottomans Oteli’nde gerçekleşen kritik zirve yaklaşık 3 saat sürmüş ve ilk gelen haberlerde 'yola devam kararı' alındığı belirtilmişti.

Ancak görüşmede Başkan Aysal'ın kulübün ekonomik şartlarını ortaya koyduğu ve bu şartlarda ancak 3 oyuncu transfer edebileceklerini belirtmesi sonrasında tekrar bir toplantı yapılması konusunda iki tarafın da anlaştığı ortaya çıkmıştı. 

Ancak ikinci bir zirve olmadan Galatasaray ile Mancini'nin yollarının ayrıldığı kulüpten yapılan resmi açıklama ile kamuoyuna duyuruldu.  

İşte o açıklama;

"Şirketimiz ile Teknik Direktör Sayın Roberto Mancini arasında 01.10.2013 tarihinde imzalanmış olan iş akdi, Sayın Mancini'nin talebi üzerine ve karşılıklı mutabakat ile 2013/2014 futbol sezonu sonu itibarıyla sonlandırılmıştır. 

Varılan anlaşmaya göre, Sayın Mancini sezon sonu itibarı ile tahakkuk etmiş olan ücretinin dışında başkaca herhangi bir talepte bulunmamış ve taraflar tam bir dostluk ve karşılıklı anlayış ile yollarını ayırma kararı almışlardır. Sayın Teknik Direktörümüze kazandırdığı başarılar için gönülden teşekkür ediyor ve bundan sonraki görevlerinde de kendisine başarılar ve mutluluklar diliyoruz."

DİVAN BASINA KAPATILDI
Galatasaray Divan Kurulu toplantısı, teknik direktör Roberto Mancini'nin sözleşmesinin karşılıklı feshedilmesinin ardından basına kapatıldı.

MANCINI'DEN VEDA MESAJI
Galatasaray ile yollarını ayıran Roberto Mancini, yayınladığı bir mesajla İstanbul’a ve taraftarlara veda etti. İşte Mancini’nin o mesajı:

"Galatasaray ile karşılıklı olarak ilişkimizi sonlandırdık. Galatasaray’a imza atarken kulübün gereksinimleri ve hedefleri için çalıştım. Bu sekiz aylık dönemde kısmen önyargılarla karşılaşsam da tutku ile görevimi sürdürdüm. Ligi ikinci sırada bitirirken, Türkiye Kupası’nı da kazandık.  şampiyonlar ligi'nde de başarılı bir dönem geçirdik. İstanbul’u ve muhteşem taraftarlarını üzülerek terk ediyorum. Beni oldukça sıcak karşılayan Başkan Aysal’a ve benimle birlikte çalışan herkese teşekkürlerimi sunuyorum. Roberto Mancini"

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler