Roboski'den yeni bir ölüm haberi

Roboski'den yeni bir ölüm haberi

4,5 yıl önce önce Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu (Kürtçe adıyla Roboski) Köyünde 34 köylünün hayatını kaybettiği hava bombardımanın gerçekleştiği yerde, kaçakçılığa giden bir grubun obüs toplarıyla bombalandığı bildirildi. Olayda Vedat Encü adlı

HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü, gelişmeyi sosyal medya hesabı üzerinden duyurdu. Roboski Köyü’nden ulaştığımız Vahit Encü ise şunları aktardı.

"Sınır ticaretine giden 7-8 kişilik bir grubun üzerine akşam saat 21:30'da Gülyazı Karakolu'ndan obüs toplarıyla ateş ediliyor. Olay, Roboski katliamının gerçekleştiği noktada ve aynı saatte gerçekleşiyor. Altı kişi yaralanıyor.

17 yaşındaki Vedat, bomba ile vuruluyor. Olay yerinde hayatını kaybetmiş. Yaralılar, telefonla köyden yardım istediler. Köylüler yardıma gitti. Ambulans gelmediği için yaralılar sivil araçlarla hastaneye götürüldü."

Vahit Encü, yaralılardan Yılmaz ve Özgür Encü adlı gençlerin durumunun ağır olduğunu söyledi.

Hayatını kaybeden Vedat Encü'nün, Roboski bombardımanından sağ kurtulan Davut Encü'nün kardeşi olduğu öğrenildi.

Vahit Encü, hem Vedat'ın hem de ağır yaralanan Yılmaz ve Özgür'ün Roboski'deki bombardımanda birçok akrabalarını kaybettikleri söyledi.

Doğan Haber Ajansı (DHA) ise PKK'lıların Uludere'de Irak sınırında bulunan Kanimasi Üs Bölgesi'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlediğini, çıkan çatışmada bir üsteğmenin hayatını kaybettiğini bildirdi.

Diyarbakır Valiliği de, Lice-Kulp karayolunda, PKK'lılar ile güvenlik güçleri arasında çıkan çatışmada beş korucu ve bir sivilin yaralandığını, bir PKK'lının ise ele geçirildiğini duyurdu.

ENCÜ: İKİ YARALININ DURUMLARI AĞIR 
Roboski'deki son gelişmelerle ilgili olarak BBC Türkçe'ye konuşan HDP Şırnak Milletvekili Ferhat Encü ise Gülyazı Alay Komutanlığı’ndan obüs toplarıyla ateş edildikten sonra grubun üzerine Beyaztepe askeri üssünden ağır silahlarla ateş açıldığını iddia etti.

2011'de savaş uçaklarının kaçakçılık için köy kırsalından Irak'a geçenleri hedef alan saldırısında 17'si çocuk 34 kişi hayatını kaybetmişti.

28 Aralık 2011’deki hava bombardımanında 27 akrabasını kaybeden Ferhat Encü, beş köylünün yaralandığını söyledi.

Öncü de yaralılardan ikisinin durumlarının ağır olduğunu belirtti.

HDP Şırnak Miletvekili ayrıca Uludere Kaymakamı'na ulaşmaya çalıştıklarını ama iletişim sağlayamadıklarını söyledi.

Partisinin grup sözcüsünün İçişleri Bakanlığı’na ulaştığını söyleyen Encü şunları aktardı:
"Bakanlık, Şırnak Valiliği’ne böyle bir bilginin gitmediğini, bir başka bölgede çatışma yaşandığını ve yaralanmaların orda gerçekleştiğini söylemiş. Bu açıklamayla gerçeği manipüle etmeye çalışıyorlar."
İçişleri Bakanlığı'ndan ya da Şırnak Valiliği'nden şu ana kadar herhangi bir açıklama yapılmadı.

Kaynak: BBC Türkçe

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler