Roland Garros'da 9'uncu kez Nadal

Roland Garros'da 9'uncu kez Nadal

Roland Garros tek erkekler final karşılaşmasında dünyanın bir numarası Nadal rakibi Djokovic'i yenerek şampiyon ünvanını korudu.


Harika bir karşılaşmaya sahne olan finalin ilk setinde iki tenisçi arasında başa baş bir mücadele yaşandı. 45 dakika süren ilk sette ilk servis kırma başarısı sekizinci oyunda gerçekleşti. Djokovic'in başarılı performansıyla geçen ilk seti Sırp raket 6-3 kazandı.

Yine harika bir çekişmeye sahne olan finalin ikinci setinde Nadal, Djokovic'i backhand vuruşlara zorlamaya başladı ama Sırp raket bu vuruşlarda hata yapmadı. İlk seti kaybetmesine rağmen oyundan kopmayan Nadal, 1 saat süren sette Djokovic'i 7-5 yenerek finale tutunmayı başardı.

Nadal'ın aksine set kaybettikten sonra oyunda hafif bir konsantrasyon eksikliği yaşan Novak Djokovic üçüncü sete kötü bir başlangıç yaptı. İlk üç oyunu kaybeden Djokovic oyunda pes eder bir görüntü sergilemeye başladı. Nadal ise oyuna daha çok tutundu ve bu sette Djokovic'in iki kere servisini kırarak seti 6-2 kazandı. Final karşılaşmasında kendi adına önemli olan çoğu ralliyi kaybeden Djokovic dördüncü sette de çok basit hatalar yaparak Nadal'a sayı şansı tanıdı. Adına yakışır bir karşılaşmaya sahne olan bu sette Rafael Nadal, Sırp raketin servisini kırarak seti 6-4 kazandı ve Fransa Açık'ta şampiyon oldu.

3:30 saat süren final maçında şampiyonluğu kazanan Rafael Nadal böylece Roland Garros'ta dokuzuncu şampiyonluğunu kazandı.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler