Ruhi Şeker tahliye edildi

Ruhi Şeker tahliye edildi

Çankırı'da, güncellenen 'ByLock' listesinden adı çıkartılan İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'in de aralarında bulunduğu 12 kişi tahliye edildi.

Çankırı E Tipi Kapalı Ceza İnfaz Kurumu'nda tutuklu bulunan Ruhi Şeker, bugün akşam saatlerinde tahliye edildi. Güncellenen 'ByLock' listesinden Çankırı'dan Şeker ile birlikte 11 kişi daha tahliye oldu. Alkışlar eşliğinde cezaevinden çıkan Şeker, ailesi, yakınları, meclis üyeleri ile hasret giderdi. Gözyaşlarına hakim olamayan Ruhi Şeker, özgürlüğe kavuştuğu için mutlu olduğunu söyledi. Şeker, suçlamalar karşısında dik durduklarını belirterek, "Cezaevinde de soluyacak havamız, yiyecek ekmeğimiz varmış. Bir şekilde buraya geldik. Bize yüklenen yafta, çok ağır bir yafta idi. Kaldırılacak gibi değildi. Bu sarsılmaz inançla buna dayandık dik durduk. Hiçbir gerçek gizli kalmamıştır bu zamana kadar, bundan sonrada kalmayacaktır" şeklinde konuştu.

Şeker, ailesi ve yakınları ile hasret giderdikten sonra cezaevinden ayrıldı.

ruhi-seker-tahliye-resim-02.jpg

tahliye-ruhi-seker-cankiri-resim-1222.jpg

Şeker'le birlikte aynı haktan faydalanan 11 tutuklunun daha Çankırı cezaevinden tahliye edildiği bildirildi.

ŞEREF ŞEKER'DEN TEŞEKKÜR MESAJI
Öte yandan, AKP'nin Kurşunlu İl Genel Meclis Üyesi ve Çankırı İl Genel Meclisi Başkanı Ruhi Şeker'in tahliyesi öncesinde abisi Şeref Şeker, sosyal paylaşım sitesi Facebook'da aşağıdaki mesajı yayımladı:

"Değerli Dostlar

30 Mayıs 2017 tarihinden bu yana ailemiz fertlerinden, kardeşim, dava arkadaşım Ruhi Şeker'in muhatap olduğu ByLock davası gerçeklerin aydınlığa çıkması neticesinde,hain FETÖ nün masum vatandaşlar üzerine uygulamış olduğu KUMPAS; Adli bilişim uzmanı Koray Peksayar, Tuncay Beşikci ve Av. Ali Aktaş beylerin özel gayretleri ile Devletimizin yetkili organ ve başarılı elamanları sayesinde deşifre edilerek çökertilmiştir.

Yaklaşık 11.480 kişinin muhatap olduğu bu davanın aydınlanmasında emeği geçen herkese canı gönülden teşekkür ediyoruz.

Bu dava sadedinde başından beri bizlerin masumiyetine inanan, davaya sadakakatimizden şüphe etmeyen ve her daim yanımızda olan yardımlarını esirgemeyen;

AK Parti Genel Merkezi
Yerel Yönetimler Başkan Yardımcımız, 24.Dönem Millet Vekilimiz Sayın İdris Şahin'e,
AK Parti Çankırı İl Başkanı sayın Celal Kaman'a,
Çankırı Belediye Başkanı sayın İrfan Dinç'e,
İl ve ilçe yönetim kurul üyesi arkadaşlara,
İlçe Belediye Başkanları'na,
İl Genel Meclisi Başkan ve üyelerine,
Teşkilat mensubu arkadaşlarımıza,
Avukatlarımıza,
Arkadaşlarımıza,
Dost ve Akrabalarımıza,
Aile fertlerimize,
Canı gönülden TEŞEKKÜR ediyoruz.
Mevlam hepinizden razı olsun...

ŞEKERLER Adına ŞEREF ŞEKER"

ÇANKIRI'DAKİ DİĞER BYLOCK MAĞDURLARI 

Habib Akkaya (Esnaf, AK Parti eski Merkez İlçe Yönetim Kurulu Üyesi) Şevket Bahadır Kalaycı (Stajer Avukat), Osman Aslaner, Selahattin Çamdibi, Davut Cilali, Hasan Koçer, Hüseyin Koşar, Hüseyin Karahasan, Şebnem Kuşvuran, Muhammed Emin Soydaş, Osman Yıldırım, Hasan Baydar, İbrahim Değirmenci, Müjgan Özyurt (yetkisizlik kararı ile başka mahkemeye gitti), Mehmet Bamyacı (yetkisizlik kararı ile başka mahkemeye gitti), Mustafa Gül  (yetkisizlik kararı ile başka mahkemeye gitti), Yusuf Cocak (yetkisizlik kararı ile başka mahkemeye gitti), İsmail Özbey (yetkisizlik kararı ile başka mahkemeye gitti).

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
1 Yorum
Önceki ve Sonraki Haberler