Rus askerleri Ukrayna'da

Rus askerleri Ukrayna'da

Kiev yönetimi dün akşam Rusya'nın Kırım'a "silahlı işgale" başladığını iddia etti.

Ukrayna'ya bağlı Kırım Özerk Cumhuriyeti'nde, Akmescit-Sivastopol yolunun yaklaşık 40. kilometresinde, Akmescit yönünde hareket eden 9 Rus tankı ve Rus askerlerini taşıyan 2 otobüs görüldü.

Tankların, şuan Akmescit yolu üzerinde beklediği bildirilirken, yolun kontrolü ise Rusya yanlısı kamuflajlı, kimliği belirsiz kişiler tarafından sağlanıyor.

AB'DEN RUSYA'YA UKRAYNA TELEFONU
Avrupa Birliği (AB), Ukrayna'daki son gelişmeler bağlamında çözümün parçası olması gerektiğini düşündüğü Rusya ile temasları artırdı. Bu çerçevede, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy'un, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile bir telefon görüşmesi gerçekleştirdiği bildirildi.

Van Rompuy'un sözcüsü tarafından yapılan yazılı açıklamada, görüşmenin ana konusunun Ukrayna olduğu ve iki liderin ülkedeki mali konuları ve güvenlik durumunu ele aldıkları belirtildi.

PUTİN, OBAMA'NIN TELEFONLARINA ÇIKMADI
Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, yaşananların ardından ABD Başkanı Barack Obama'nın telefonlarına çıkmadığı belirtildi.

AKPM, ÜLKENİN BÜTÜNLÜĞÜNÜ DESTEKLİYOR
Avrupa Konseyi Parlamenterler Meclisi (AKPM) denetim komitesi, Ukrayna'nın toprak bütünlüğünü ve ulusal birliğini desteklediğini belirtti. Komite tarafından yapılan açıklamada, ülkedeki ulusal birliği tehlikeye atacak veya ayrılıkçı duyguların artmasına yol açacak hareketlerden kaçınılması istendi.

"KIRIM HÜKÜMETİ'Nİ TANIMIYORUZ"
Kırım Tatar Milli Meclisi (KTMM) Başkanı Refat Çubarov, şaibeli bir şekilde oluşturulan Kırım Hükümeti'ni tanımadığını bildirdi. Çubarov yaptığı yazılı açıklamada, kimliği belirsiz silahlı kişilerin işgali altında kurulan yeni hükümetin şaibeli olduğunu ve kendisine yasal statü kazandırmak için Kırım Tatar halkını temsil eden milletvekillerine çeşitli devlet görevleri teklif ederek satın almaya çalıştığını belirtti.

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler