Rus gazeteci Taksimde gözaltına alındı - İZLE

Rus gazeteci Taksim'de gözaltına alındı - İZLE

Gazetecinin 'polise saldırdığı' gerekçesiyle gözaltına alındığı ifade edilse de görüntüler öyle demiyor.

Rus gazeteci Arkady Babchenko, Taksim Meydanı’nda izinsiz çekim yaptığı gerekçesiyle gözaltına alındı. Gözaltına alındıktan sonra Novaya Gazete’ya konuşan Babchenko, boş polis araçlarının resimlerini çektiği sırada üniformalı kişilerin kendisine yaklaşarak resim çekmemesini istediğini ve tartaklanarak gözaltına alındığını söyledi.
 
Babchenko, "Ellerini üzerimden itmeye çalıştım, ancak beni bir kuytu yere çekip dövmeye başladılar. Ayaklarıma sert darbeler indirdiler. Karın boşluğumdan da ciddi bir darbe aldım. Şimdi hastanedeyim. Yürüyemiyorum. Polisler yanımda bekliyor” açıklamasını yaptı. Pasaportu ve tüm belgelerine el konulduğunu söyleyen gazeteci, telefonunun kendisinde bırakıldığını ve telefon etmesine izin verildiğini ifade etti.
 
Rus diplomatlar gazeteciye diplomatik yardımda bulundu
Rusya Federasyonu İstanbul Başkonsolosluğu temsilcileri, olayın ardından hemen Babchenko’nun kaldığı polis merkezine gitti. Rusya’nın Sesi Radyosu’na konuşan konsolosluk yetkilisi Nikolay Kuzovenko, sabah merkeze savcının geleceğini ve gazeteci hakkında yapılacak işleme savcının karar vereceğini açıkladı.
 
Babçenko polise mukavemetten gözaltına alındı
Rus diplomat, “Babchenko’nun gözaltına alınma nedeni Taksim Meydanı’nda yasaya aykırı bir şekilde çekim yapması. Yanında uluslararası basın kartı yokmuş. Gözaltına alınırken polise mukavemette bulunmuş. Şu anda durumu iyi. Bacaklarında yaralanma var ancak hayatını tehlikeye sokan hiçbir durum yok” bilgisini verdi. Kuzovenko, Rus konsolosluk yetkilerinin olay yerine hemen giderek diplomatik yardımda bulunduğunu da belirtti. Başkonsolosluk temsilcisi, gazetecinin tutukluluk durumunun bugün saat 10’da belli olacağını açıkladı.
 
Rusya’nın Sesi radyosuna konuşan bir emniyet yetkilisi “Rus gazeteci, polise saldırdığı için gözaltına alındı. Muayene edilmek üzere hastaneye gönderildi. Bu normal bir prosedür” dedi.
 
Gazetecinin gözaltına alınma anı, arkadaşları tarafından kameraya böyle yansıdı:
 

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler