Rus geline fuhuş suçlaması

Rus geline fuhuş suçlaması

Rus gelin kocasını terk etti. Boşanma davası açıp kızının velayetini istedi. Emekli dede, fotoğraf ve yazışmaları delil göstererek 'fuhuş' iddiasıyla hukuk savaşı başlattı.

Antalya Denizcilik Müsteşarlığı eski bölge Müdürü Ömer A.'nın oğlu H.S.A 5 yıl önce Rus Y.G ile evlendi. Sonra yaşananları Ömer A. anlattı: 
 
ANNESİ FUHUŞ YAPTIRMIŞ
Gelinim hamile kalınca oğlumla kavga etmeye başladılar. Kızın annesi ile kız kardeşleri evimizi bastı. Onlar çocuğu istemiyordu. Gelini İstanbul’a kaçırıp karnındaki bebeği düşürmek istediler. Boşanma davası açtılar. Ama o kızını dünyaya getirdi. Oğlumu arayıp “Annem hamileyken bile bana fuhuş yaptırdı. Beni bu halimle kabul edersen, dönmek istiyorum’ demiş. Torunumuz için her şeye rağmen kabul ettik. 
 
BİRDEN DEĞİŞTİ
Bunun üzerine gelinimiz de boşanma davasından vazgeçti. 29 Kasım 2012’de Türk vatandaşlığına geçti ve Aybüke adını aldı. Ancak Türk vatandaşlığını elde edince birden bire değişti. Tek derdi Türk vatandaşlığına geçmekmiş. Vatandaşlığa geçmeden önce boşansaydı bu hakkı elde edemeyecekti. Bunun için oğlumla evlendiğini arkadaşlarıyla da paylaşmış. 
 
KIZINI BIRAKIP GİTTİ
Bizi ziyaret ettiği bir gün kızını terk edip gitti. Aradan 5 ay geçti. Evimize polisler, bir avukat ve çocuk psikiyatristi geldi.  Çocuğu alıp annesine vereceklerini söylediler.  Gelinimiz boşanma davası açıp çocuğunun kendisine verilmesini istemiş. Hakim de bu yönde karar vermiş. Ama çocuk gitmek istedi, ağladı.
 
'YA RUSYA'YA KAÇARSA...'
 Ömer A.: “4 yaşındaki torunumun o aileyle büyümesini istemiyorum. Annesi, Aybüke’ye fuhuş yaptırıyormuş. Ayrıca çocuğumuzun Rusya’ya kaçırılmasından endişe ediyoruz. Oğlum da çocuğunu kurtarmak istiyor. Torunumuz şu anda Türk vatandaşı. Ama annesi Rus vatandaşı iken doğum yaptığı için Rusya’ya gidince Rus vatandaşlığı alma hakkı da var. Mahkemenin çocuğu bize vermesini istiyoruz.” (AKŞAM)

HABERE YORUM KAT
UYARI: Okuyucu yorumları ile ilgili olarak açılacak davalardan Sözcü18.com sorumlu değildir.
Önceki ve Sonraki Haberler